Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Κάλεσμα στήριξης στη Το.Μ.Υ και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού την Πέμπτη 10
Φεβρουαρίου στις 12μμ

Εδώ και τέσσερα χρόνια η Το.Μ.Υ. Κεραμεικού παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 27.000ραντεβού για επείγοντα περιστατικά, προληπτικούς ελέγχους, διαχείριση χρόνιωννοσημάτων κι εχοντας υλοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις προαγωγής υγείας στηνκοινότητα, μαθήματα μητρικού θηλασμού, εμβολιασμούς


Στις 11 Φεβρουαρίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού της δομής, ενώ η κυβέρνησηδεν έχει φανερώσει τις προθέσεις της για το τι σκοπεύει να κάνει.


Αντίθετα η κυβέρνηση όσο αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας(πρώην ΙΚΑ) και τα ΤΟΜΥ, διαχρονικά υποβαθμισμένη από το κράτος, την απαξίωσαν ακόμαπερισσότερο, αφού όχι μόνο αρνούνται να την στελεχώσουν με το προσωπικό που λείπει,αλλά και δεν αντικαθιστούν το προσωπικό που συνταξιοδοτήθηκε.


Ακόμα χειρότερα: αφαίρεσαν από αυτές τις δομές κάθε αρμοδιότητα στη διαχείριση τηςπανδημίας ώστε να ήταν ικανές να ελαφρύνουν το βάρος που σηκώνουν νοσοκομεία καιασθενείς και στείλανε το προσωπικό τους σε άλλες δομές για να βουλώσουν τις τρύπεςτου συστήματος υγείας.
Στόχος αυτής της, πολεμικού τύπου, κρατικής πολιτικής είναι η κατά το δυνατόνεντονότερη υποτίμηση της ζωής του προλεταριάτου με ταυτόχρονη μετατροπή του στοπραγματικο υπόδειγμα βιοπολιτικής διαχείρισης του συνόλου της τάξης μας.


Η στέρηση ή τα πολύ στενά όρια πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η υποβάθμιση, από τη πλευρά του κεφαλαίου, τηςαξίας του εμπορεύματος των εμπορευμάτων, της εργατικής δύναμης. Και αυτό δεν αφοράμόνο κάποιους «άλλους» και κάποιες «άλλες». Αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.


Ανανέωση των συμβάσεων προσωπικού σε Το.Μ.Υ. και Κ.Υ. Κεραμεικού.


Άμεση και πλήρης στελέχωση με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό του ΚέντρουΥγείας και της Το.Μ.Υ.


Πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας(Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ)


Κατάργηση του νόμου αναστολής εργασίας και διενέργεια δωρεάν διαγνωστικώνελέγχων για τη νόσο.


Ενιαίες σχέσεις εργασίας όλου του προσωπικού της δημόσιας περίθαλψης


Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας


Πέμπτη 10 Φλεβάρη, στις 12 το πρωί έξω από την Το.Μ.Υ. και το Κέντρο ΥγείαςΚεραμεικού (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1 – Κάτω Πετράλωνα)