Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη στις 9:00 κτήριο 13.

Την Τετάρτη θα βρεθούμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ως μια απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες από τα Σεπόλια, που εν μέσω ενός αυταρχικού lockdown που επιβλήθηκε εν όψει του  τριήμερου εορτασμού της 17η Νοέμβρη  βγήκαν στους δρόμους μαζί με άλλους αγωνιστές  για να τονίσουν πως η επαναστατική μνήμη και ο ανατρεπτικός αγώνας δε μπαίνουν σε καραντίνα.  Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος των 4 κατηγορουμένων δεν έρχονται σε έναν ουδέτερο πολιτικό χρόνο. 

Αντιθέτως πρόκειται για μια περίοδο όπου επιταχύνεται η καπιταλιστική αναδιάρθρωση μέσα από  τη φτωχοποίηση των ζωών μας, την γενικευμένη βιοποριστική επισφάλεια, την εντατικοποίηση της εργασίας, την κρατική τρομοκρατία στους δρόμους και το θάνατό μας στα υπό κατάρρευση δημόσια νοσοκομεία και στα εργασιακά κάτεργα. Την ίδια στιγμή που  η κοινωνία αργοπεθαίνει στα υπό στελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, τα δισεκατομμύρια σκορπιούνται σε ‘’μεγάλους περιπάτους’’, σε πολεμικούς εξοπλισμούς, σε αποζημιώσεις των ιδιωτικών κλινικών, στην ‘’εξυγίανση’’ των τραπεζών και στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή που ένας ακόμη δε γυρνάει σπίτι μετά το μεροκάματο..

Ο εμπαιγμός και η απροκάλυπτη απαξίωση της κοινωνικής βάσης  σκιαγραφεί ένα καθεστώς που κυβερνά μονάχα με τον τρόμο και τη βία. Γι’ αυτό και η αστυνομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η ποινικοποίηση των κοινωνικών διεκδικήσεων (υγειονομικοί, μαθητές κλπ) και των αντιστάσεων (απεργίες, καταλήψεις κλπ), αποτελούν το μοναδικό εχέγγυο για την επιβολή κοινωνικής υποταγής και  συναίνεσης για την παραμονή του στην εξουσία.

Αντιλαμβανόμενοι την υπόθεση αυτή ως μία επίθεση απέναντι στην αγωνιζόμενη νεολαία, την εργατική τάξη και το οργανωμένο κίνημα, οφείλουμε να υψώσουμε αναχώματα υπεράσπισης όλων όσων βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών επειδή τολμούν και επιμένουν να αγωνίζονται. Μέσα από την ταξική πάλη το ριζοσπαστικό ανατρεπτικό κίνημα οφείλει να κρατήσει ζωντανό το κόκκινο νήμα της αντίστασης. Μέσα από τους χώρους δουλειάς μας και μέσα από τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες του σήμερα να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Να μετατρέψουμε τους δρόμους σε πεδίο κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης και αντεπίθεσης.

Κανένας μόνος – καμία μόνη μπροστά στην καταστολή.

Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους αγωνιστές από τα Σεπόλια.