Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης – Τετάρτη 3/11 19.00 – Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται εκ νέου να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και έκρηξη, σχετικά με εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007 εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, κατά τη θητεία του οποίου έλαβε χώρα μία έξαρση της κατασταλτικής πολιτικής εναντίον αγωνιζόμενων και μεταναστών με συλλήψεις, απαγωγές, βασανισμούς, μαζικές-αβάσιμες διώξεις, λασπολογία και κατασυκοφάντηση.

Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την ενέργεια, τα κατασταλτικά επιτελεία της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, προσπαθούν να εμπλέξουν τον σύντροφο σε μία υπόθεση που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και για χρόνια στη φυλακή, με μοναδικό στοιχείο τις επιστημονικοφανείς μεθόδους ταυτοποίησης δειγμάτων DNA. Στην προκειμένη η δίωξη με βάση μία μέθοδο, που επιστημονικά θεωρείται πλήρως αμφισβητίσιμη όσον αφορά την ενοχοποίηση ενός κατηγορουμένου, είναι κάτι περισσότερο από αμφιλεγόμενη αφού το DNA του συντρόφου βρίσκεται στην κατοχή των διωκτικών μηχανισμών ήδη από το 2009.

Άλλωστε, η σκοπιμότητα πίσω από την συγκεκριμένη δίωξη, που έρχεται να συμπληρώσει την κατα συρροή στοχοποίηση του συντρόφου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εδώ και δεκαετίες, έχει κίνητρο, κι αυτό δεν είναι άλλο από την συνεπή αγωνιστική συμμετοχή του συντρόφου εδώ και σχεδόν 40 χρόνια σε όλα τα πεδία ταξικής πάλης.

Εν μέσω μίας εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, και της όξυνσης της ταξικής επίθεσης από την πλευρά της αστικής τάξης, πλαίσια δηλαδή μίας συγκυρίας που αναπόφευκτα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την μετουσίωση της λαϊκής οργής σε κοινωνικές εξεγέρσεις, η στοχοποίηση του Κώστα Κ. είναι ένα κομμάτι ακόμα στο παζλ της στρατηγικής προληπτικής αντιεξέγερσης που προσπαθεί να εφαρμόσει το κράτος υπολογίζοντας στην αδρανοποίηση των οργανωμένων και αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας αλλά και στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος φόβου με αποδέκτες το σύνολο της εργατικής τάξης.

Στην ίδια κατεύθυνση με την εν λόγω δίωξη, λοιπόν, το κράτος φροντίζει να δημιουργήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας με παρακολουθήσεις, τραμπουκισμούς, πυροβολισμούς και δολοφονίες, επιθέσεις , ξυλοδαρμούς και μαζικές συλλήψεις. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζει το νομικό του οπλοστάσιο ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες, αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας και την εμπλοκή της σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής (από τις πλατείες και τα πάρκα μέχρι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα), ενώ θεσμοθετεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων.

Στην αιχμή του δόρατος αυτού του σχεδιασμού ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προσπαθεί να επιτύχει και την πλήρη νομιμοποίηση των διώξεων με βάση το DNA, άλλωστε, βρέθηκαν πρόσφατα κι οι 14 αγωνιζόμενοι φοιτητές που καλούνται σε λήψη DNA για υποθέσεις προ 7ετίας καθώς και ο σύντροφος Χάρης Μ., ο οποίος προφυλακίστηκε -μάλιστα- για υποθέσεις αρκετών χρόνων νωρίτερα, με μοναδικό στοιχείο και πάλι ένα “ορφανό” δείγμα DNA.

Σε αυτή την πραγματικότητα, η αλληλεγγύη με τις διωκόμενες αγωνίστριες και αγωνιστές είναι κάτι παραπάνω από καθήκον. Είναι χρέος όλων όσων αντιλαμβανόμαστε την επίθεση εναντίον τους ως επίθεση στην αγωνιζόμενη κοινωνία, ως μία ακόμη μορφή επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, να βρεθούμε στην αντιπαράθεση με την αστική τάξη, το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους. Είναι χρέος μας να υψώσουμε αναχώματα λαϊκής και προλεταριακής αυτοάμυνας απέναντί τους.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ. , και στον προφυλακισμένο σύντροφο Χάρη Μ. που διώκονται με μοναδικό στοιχείο δείγματα DNA.

Αληλεγγύη στους 14 διωκόμενους φοιτητές που καλούνται σε λήψη γενετικού υλικού.

Να οργανώσουμε την λαϊκή και προλεταριακή αυτοάμυνα.

Να τολμήσουμε να αγωνιστούμε, να τολμήσουμε να νικήσουμε.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)