Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

[Θεσσαλονίκη] Πορεία για την κρατική δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη – 29/10, 18.00

Η Ελληνική Αστυνομία εκτελεί

Οι δολοφόνοι της ομάδας ΔΙΑΣ, στις 22 Οκτώβρη στο Πέραμα, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 18χρονο Έλληνα Ρομά, Νίκο Σαμπάνη, που το ειδεχθές έγκλημα του ήταν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Η αναβάθμιση της ποινής σε θανατική καταδίκη, μπορεί να μην ήταν άμεση εντολή του Κέντρου Επιχείρησεων της αστυνομίας, ήταν όμως μια απόλυτα συνειδητή και πολιτική απόφαση από τους ΔΙΑΣ.

Τα κρούσματα αστυνομικής βίας, τον τελευταίο χρόνο αυξάνονται με σχεδόν γεωμετρική ακρίβεια ώσπου φτάσαμε στο σημείο να έχουμε νεκρό από αστυνομικά πυρά. Από την πρώτη στιγμή, παρόλο που κατέρρευσαν όλα τα “στοιχεία” που παρουσίασαν οι μπάτσοι για να καλύψουν το έγκλημα τους, τα συνηθισμένα πλυντήρια που λανσάρονται ως δημοσιογράφοι Καραμήτρου, Σουλιώτης και Λαμπρόπουλος, ξέρασαν τον συνήθη ρατσιστικό και τοξικό οχετό τους, για “σεσημασμένους”, για “αστυνομικούς τραυματίες”, για “συμπλοκή”, για “ανταλλαγή πυρών”, που φυσικά ήρθε να δέσει με το αντι-τσιγγανικό μένος μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας και των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους.

Την ίδια στιγμή το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης έσπευσε να σιγοντάρει την ασυδοσία των δολοφόνων, με τον Υπουργό Προ.Πο Θεωδορικάκο να επισκέπτεται τους 7 δολοφόνους, για να τους διαβεβαιώσει πως όλα θα πάνε καλά και τον ακροδεξιό τηλεπωλητή Άδωνι να προλαβαίνει να τους δικαιολογήσει προτού υπάρξει κάποιο πόρισμα ή κάποιος έλεγχος.

Η Ελληνική Αστυνομία, διαχρονικά, είναι ο πιο καταπιεστικός και βάρβαρος θεσμός του ελληνικού κράτους. Η συστηματική εξαχρείωση κάθε έννοιας νομιμότητας και δικαίου, από κάποιους που ειρωνικά υποτίθεται ότι προστατεύει την κοινωνία από την “ανομία”, είναι πλέον δομικό συστατικό της ελληνικής καθημερινότητας.

Οι εγκληματίες δολοφόνοι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η ανομία προσωποποιημένη, είναι η ικανότητα του κράτους να διακηρρύσσει περί νομιμότητας και την ίδια στιγμή να τσαλαπάτει κάθε έννοια περί νομιμότητας, με σχεδόν μηδενικό κόστος. Οι εγκληματίες δολοφόνοι δεν οφείλουν εξηγήσεις και απολογίες σε κανέναν γιατί αυτή είναι η τακτική της Αστυνομίας και σε όποιον αρέσει. Οι εγκληματίες δολοφόνοι της Ελληνικής Αστυνομίας πρωταγωνιστούν σε κάθε έγκλημα που αφορά σε εμπόριο λευκής σαρκός, μεγαλεμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, κυκλώματα εκβιαστών, βασανιστήρια και δολοφονίες πολιτών και αγωνιστών. Οι εγκληματίες δολοφόνοι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ένα επιθετικό καρκίνωμα τελευταίου βαθμού, επικίνδυνο για την τάξη μας, που πρέπει να κοπεί από τη ρίζα.

Καμία ΕΔΕ, κανένα πειθαρχικό, κανένας εκδημοκρατισμός δεν μπορεί να σώσει αυτό τον σάπιο μηχανισμό συστημικής βίας, σεξισμού, ρατσισμού και λούμπεν παραβατικότητας

Η Ελληνική Αστυνομία το μόνο που γνωρίζει να κάνει, όσο άρτια και να εκπαιδευτεί είναι να δολοφονεί, να κακοποιεί, να εγκληματεί με την κάλυψη δικαστών και αστυνομικών και συντακτών/παπαγάλων και μετά να παραπονιέται ότι δεν την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένα σώμα κρατικά επιδοτούμενων δολοφόνων, φασιστών και ανθρώπων που σε καμία περίπτωση που δεν θα έπρεπε να κουβαλάνε όπλα και να περιπολούν δρόμους και γειτονιές.

Η Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή 22 Οκτώβρη αποφάσισε πως η ποινή για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο είναι 40 σφαίρες. Η Ελληνική Αστυνομία προστατεύει τους ισχυρούς και εκτελεί τους αδύναμους, τους περιθωριακούς, τους “ από κάτω” της καπιταλιστικής πυραμίδας.

Η πλήρης κατάρρευση κάθε έννοιας ή επίφασης δημοκρατικού δικαιώματος, δομών πρόνοιας ή κράτους δικαίου σιγά σιγά ολοκληρώνεται με την Ελληνική Αστυνομία και την κρατική καταστολή να είναι οι κυρίαρχοι διαχειριστές κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής. Η αστική δημοκρατία σιγά σιγά εξατμίζει κάθε περιθώριο ειρηνικής διαβίωσης, με την συναίνεση να δίνει τον χώρο στην υπέρμετρη βία και την καταστολή. Εξάλλου όταν το μόνο που έχεις μάθει είναι να κρατάς ένα σφυρί, τότε όλα τα βλέπεις σαν πρόκες. Και αυτή η διαχείριση είναι που έχει αυτά τα αποτελέσματα. Ξύλο, κατηγορίες και τώρα και εκτελέσεις σε όσους και όσες δεν συμμορφώνονται.

Είναι χρέος των οργανωμένων δυνάμεων της τάξης μας, να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην κρατική καταστολή και στους δολοφόνους της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι καθήκον να αντιληφθούμε τόσο ως κίνημα όσο και ως τάξη πως την διαλεκτική σχέση μεταξύ της καπιταλιστικής κρίσης και της όξυνσης της κρατικής καταστολής:

Έχουμε τις αιτίες αλλά και τις αφορμές. Δεν είναι μόνο η κατασταλτική διαχείριση πανδημίας και η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος μόνιμων απαγορεύσεων και περιορισμών κυκλοφορίας, συγκεντρώσεων και πορειών, τα νομοσχέδια περιστολής του δικαιώματος στην απεργία και στη διαδήλωση, η διαρκής αναβάθμιση των νόμων που αφορούν την τιμωρία αγωνιστών/ αγωνιστριών, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, οι συνεχείς προσλήψεις μπάτσων, η λειτουργία νέων σωμάτων καταστολής, οι όλο και πιο συχνές περιπτώσεις πυροβολισμών και καταδιώξεων που καταλήγουν σε δολοφονίες όπως συνέβη και στην περίπτωση του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη, οι καθημερινές παρακολουθήσεις αγωνιστών και πολιτικών χώρων.

Το νέο επεισόδιο της καπιταλιστικής κρίσης μας φτωχοποιεί περεταίρω και απότομα, εντατικοποιεί την εργασία μας, αυξάνει το κόστος ζωής μας, ιδιωτικοποιεί τα πάντα, εντείνει τον μιλιταρισμό, δικαιολογεί την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων για πολεμικό εξοπλισμό την ώρα που Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια καταρρέουν, πυκνώνει τους θανάτους των δικών μας ανθρώπων στα εργασιακά κάτεργα, στους δρόμους, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Και πλέον το ξέρουμε καλά: Η εκδίκησή για τους νεκρούς μας, θα έρθει μόνο μέσα από την οργάνωση των ζωντανών.Το αίμα των εργαζομένων, το αίμα των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το αίμα μεταναστών στη Μόρια, των πνιγμένων στο Αιγαίο, των δολοφονημένων στους δρόμους, στις φυλακές και στα αστυνομικά τμήματα, βάφει τις σημαίες που θα σηκώνουμε μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στηρίζουμε την διαδήλωση της Παρασκευής 29/10 στις 18.00 στην Καμάρα και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε κινητοποίηση και αντίσταση του οργανωμένου κινήματος, των Ρομά, της νεολαίας που εκδηλώνεται αυτές τις ημέρες.

Να οργανώσουμε την προλεταριακή και λαϊκή αυτοάμυνα

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)