Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia

Στις 21 Γενάρη του 2018 καλείται στην Θεσσαλονίκη εθνικιστικό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, με την στήριξη όλου του του εθνικού κορμού (εκκλησία, λέσχες εφέδρων και αστυνομικών, ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις) αλλά και μερίδας της ντόπιας αστικής τάξης. Η κατάληψη Libertatia δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από φασίστες και χουλιγκάνους με την τελευταία να πυρπολεί ολοσχερώς το κτίριο, ενώ επιθέσεις δέχονται την ίδια ημέρα ο ΕΚΧ Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας καθώς και η διεθνιστική συγκέντρωση στην Καμάρα.

Αφορμή για τις εθνικιστικές συγκεντρώσεις της περιόδου υπήρξαν οι συζητήσεις και η μετέπειτα συμφωνία για την επίσημη ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας. Βέβαια η λύση του ονοματολογικού ζητήματος δεν υπήρξε τίποτα άλλο από ένα προπέτασμα καπνού για την περαιτέρω προέλαση του διεθνούς κεφαλαίου (προφανώς και του ελληνικού) και την πλήρη πρόσδεση της γείτονος στο άρμα του ευρω-ατλαντικού ιμπεριαλισμού, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην οχύρωση των συμφερόντων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Στη συμφωνία αυτή βέβαια η Ελλάδα συμμετείχε από θέση ισχύος, τόσο γιατί σαν εθνοκρατικός σχηματισμός είναι υψηλότερα στον διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό, όσο και γιατί η Βόρεια Μακεδονία είναι αυτή η οποία ωφελείται (έστω και οριακά) περισσότερο από τα επακόλουθα της συμφωνίας (ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ).

Την επόμενη μέρα, 22 Ιανουαρίου, καλείται αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης στην γειτονιά της κατάληψης με την συμμετοχή 2.000 ατόμων. Εκεί ο κρατικός μηχανισμός έκανε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρη τη θέση του συνεχίζοντας το έργο των παρακρατικών. Επιτέθηκε στο σώμα και την περιφρούρηση της πορείας, με αποτέλεσμα ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στο σωρό συντρόφων και συντροφισσων. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει υπάρξει η παραμικρή σύλληψη για τον εμπρησμό της κατάληψης και μία σειρά δολοφονικών επιθέσεων που εκδηλώθηκαν την ίδια περίοδο, ενώ αντίθετα 5 αγωνιστές διώκονται με βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες κακουργηματικου και πλημμεληματικου χαρακτήρα. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν διαρκώς συλλαμβάνεται και διώκεται κόσμος που συμμετέχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της κατάληψης, ενώ οι φασίστες  φεύγουν από τις επιθέσεις αγκαλιά με τα ΜΑΤ.

Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με επίμονη δουλειά και μέσα από πολύμορφες δράσεις με αποκορύφωμα την Παμβαλκανική πορεία στις 10 Μαρτίου του 2018 κατάφερε να σπάσει τις δύο κυρίαρχες και κυριαρχικές αφηγήσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να αναχαιτίσει τον φασιστικό βούρκο.

Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και τώρα που οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους, κατά παραγγελία των αφεντικών τους για να στρέψουν – σε βολικά για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο – μονοπάτια την κοινωνική οργή με σκοταδιστικές θέσεις άρνησης της πανδημίας ή ακόμα και της επιστήμης.

Και δεν πρόκειται να αφήσει μόνους και μόνες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δικάζονται την 1η Σεπτέμβρη στις Σέρρες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΣΤΙΣ 22/1/2018

Μικροφωνικη συγκέντρωση: Τρίτη 31/8 18.00 στην καμάρα.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Σερρών: Τετάρτη 1/9 και ώρα 9.00

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)