Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Λευτεριά στους 11 αγωνιστές/τριές από την Τουρκία και το Κουρδισταν- Συγκέντρωση Τρίτη 29/6- Σύνταγμα

Στις 19 Μαρτίου διεξήχθει από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ ταυτόχρονη επιχείρηση στα γραφεία στην Τζαβέλλα 3, όπου στεγάζονται η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας και το Αντι-ιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας), καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι κομμουνιστές επαναστάτες. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας “αντι”τρομοκρατική, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ αλλά και άνδρες του Στρατού Ξηράς. Συνολικά προσήχθησαν 26 αγωνιστές και αγωνίστριες, από τους οποίους οι 15 από τη Τζαβέλλα αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 11, 9 συνελήφθησαν στο σπίτι και 2 στο δρόμο, προφυλακίστηκαν με τον 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και κάποια πλημμελήματα. Πρόκειται για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, Harika Kızılkaya, Hazal Seçer, Halil Demir, Şadi Naci Özpolat, Ali Ercan Gökoğlu, İzmail Zat, Sinan Oktay Özen, Sinan Çam, Hasan Kaya, Anıl Sayar και Burak Ağarmıs. Ο αστυνομοδικαστικός μηχανισμός τους προφυλάκισε σε διαφορετικές φυλακές στην ελληνική επικράτεια, Κορυδαλλό, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Διαβατά, Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα, γεγονός που έχει ξανασυμβεί σε προηγούμενες συλλήψεις τους και καθιστά αδύνατη την επικοινωνία με δικηγόρους, λόγω της γλωσσικής δυσκολίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα επιτείθονται στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Έχουν προηγηθεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρήσεις, συλλήψεις μέχρι και απαγωγές. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως παρά τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας- Τουρκίας, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κατασταλτικές δυνάμεις των δύο κρατών συνεργάζονται παραδοσιακά για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή των αγωνιστών/τριων.

Αυτή η επιχείρηση από πλευράς της νεοφιλελέυθερης-ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ στη συγκεκριμένη συγκυρία δίχνει ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά το ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες του λαού και της εργατικής τάξης. Είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και έδιναν παράλληλα μεγάλα κονδύλια για στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και ακόμα και σήμερα, εν μέσω διαχείρισης για τον κορωναϊο, προτιμούν να δίνουν χρήματα στις ιδιωτικές κλινικές και για εξοπλισμό της αστυνομίας, αντί για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας και για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στην ανασφάλεια τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, το λαό με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει και με τις καινούργιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα περάσουν fast track, λόγω συγκυρίας, θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που φοροαπαλλάσουν τους κεφαλαιοκράτες των καναλιών γιατί πάντα είναι οι πιστοί τους σύμμαχοι στην εκστρατεία διάχυσης της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που στιβάζουν ανθρώπους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απουσία υγειονομικής περίθαλψης. Είναι οι ίδιοι που κλείνουνε τα σύνορα και πυροβολούν πρόσφυγες και μετανάστες, βουλιάζουν βάρκες, καλώντας παράλληλα σε εθνικιστικό συναγερμό, με το φασιστικό και ακροδεξιό εσμό να ξαναβγαίνει από τις τρύπες του.

Είναι εν τέλει αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τα εμπάργκο και είναι υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, από την όξυνση της κρίσης του συστήματος. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες, ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους. Και αυτό ισχύει και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Γνωρίζοντας πολύ καλά πως εχθρός μας είναι κοινός, παλεύουμε για κοινό μέτωπο αγώνα με τους λαούς και τους αγωνιστές της Τουρκίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες, που με απαράμιλλη πίστη διεξάγουν ένα πολύ δύσκολο μα και συνάμα δίκαιο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και την ταξική εκμετάλλευση. Που δεν σταματούν να χαμογελούν και να φωνάζουν: HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.