Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Διαδήλωση στην Ισραηλινή Πρεσβεία Μετρό Πανόρμου, ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5 5:00μμ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

«Κάθε μέρα, η Παλαιστίνη μάς διδάσκει όλα τα μαθήματα της αυτοθυσίας και του θάρρους εξαιρετικής σημασίας. Περισσότερο από ποτέ οι λαϊκές μάζες των Παλαιστινίων, παρά την προδοσία της αστικής τάξης, αναλαμβάνουν το ρόλο τους ως ο πραγματικός εγγυητής της υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού. Αντιμέτωποι με την κατοχή και τη βαρβαρότητα του κατακτητή, η πρώτη «νόμιμη» απάντηση που πρέπει να εμφανίζεται πάνω απ’ όλα είναι η αλληλεγγύη, αμέριστη αλληλεγγύη, με εκείνους που με το αίμα τους αντιμετωπίζουν τους στρατούς κατοχής.» Ζώρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά

  Η 15 η Μάη είναι η επέτειος της «Νάκμπα», της «καταστροφής» όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι τα γεγονότα του 1948, όταν ένα κράτος εποίκων ιδρύθηκε πάνω σε κλεμμένη γη, πάνω στον πόνο ενός ολόκληρου λαού και στα δάκρυα των ξεριζωμένων. Από τότε μέχρι σήμερα η επέκταση της κατοχής, ο αφανισμός του αραβικού στοιχείου από την περιοχή, η καταστροφή ολόκληρων χωριών, οι μαζικοί εποικισμοί, οι δολοφονίες άμαχου πληθυσμού και μικρών παιδιών εξυπηρετούν τον σχεδιασμό του σιωνιστικού κράτους και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού : τη διεθνή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τον βάρβαρο εκτοπισμό ολόκληρου του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού από τη γη του.

  Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητα του με αιματηρούς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας. Συγκεντρώνει στα σύνορα με τη Γάζα στρατιές αλαφιασμένων δολοφόνων που με το δάχτυλο στη σκανδάλη ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν την λωρίδα της αξιοπρέπειας. Ενώ σε πόλεις του Ισραήλ ξεσπάει ένα ανθρωποκυνηγητό εναντιων Αράβων με λιντσαρίσματα και δολοφονίες. Η λωρίδα της ανυπακοής και της εξέγερσης σηκώνει ξανά ψηλά το ανάστημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απέναντι στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο κράτος του Ισραήλ η αντίσταση σηκώνει το γάντι της σύγκρουσης. Η εκτόξευση δεκάδων ρουκετών της ένοπλης αντίστασης από τη Γάζα με στόχο το Ισραήλ χέρι χέρι με τα πύρινα οδοφράγματα και τις οδομαχίες με τον στρατό, την αστυνομία και τους εποίκους κατάφεραν να αποτρέψουν τόσο την κατάληψη της παλαιστινιακής συνοικίας Σεΐχ Τζαρά όσο και την εκδίωξη των παλαιστίνιων προσκυνητών του ραμαζανίου από το τέμενος Αλ – Άκσα.

  Κατάφεραν για άλλη μια φορά όμως κάτι σημαντικότερο. Να μεταφέρουν τον φόβο στο απέναντι στρατόπεδο και να στείλουν μήνυμα ότι ο εχθρός δεν είναι άτρωτος. Μέσα σε μια αιματηρή και άνιση μάχη ο παλαιστινιακός λαός καταφέρνει διαχρονικά, με ανυπολόγιστο κόστος, να αντιστέκεται χρησιμοποιώντας την φαντασία του και αναγνωρίζοντας ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Από τις σφεντόνες εναντίων των Ισραηλινών τανκς και τα εμπρηστικά μπαλόνια που προσγειώνονται στο Ισραήλ μέχρι τις οδομαχίες, το σαμποτάζ και την εκτόξευση ρουκετών ο παλαιστινιακός λαός καλεί τα κινήματα που επιμένουν να αυτοαποκαλούνται επαναστατικά να πάρουν θέση μάχης στο πλευρό του μεταφέροντας τον πόλεμο στα μετόπισθεν των Δυτικών μητροπόλεων.

  Οι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που μαζί με αγωνιστές και αγωνίστριες, διαδήλωσαν στην πρεσβεία του Ισραήλ και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής την Τετάρτη 12.5, έδειξαν τον δρόμο της δυναμικής αντίστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Στηρίζουμε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Διαδήλωση προς την Ισραηλινή πρεσβεία / Σάββατο 15.5 / μετρό πανόρμου: 17.00

Συμμετέχουμε μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό στην περικύκλωση της πρεσβείας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ