Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ

Στις 17 Απρίλη καλούμε στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική και διεθνιστική κινητοποίηση, η οποία θα διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον κρίσης τόσο υγειονομικής όσο και οικονομικής, σε ενα περιβάλλον ταξικής επίθεσης, όξυνσης των ενδοαστικών ανταγωνισμών και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Σε ένα περιβάλλον όπου η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει εν μέσω πανδημίας και τρομερών ελλείψεων στο σύστημα υγείας να δίνει υπέρογκα κονδύλια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και για αγορά οπλισμού και μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία.

Σε μια συγκυρία όπου οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με νέες επιθετικές εμπόλεμες κινήσεις να λαμβάνουν χώρα όπως αυτές διαμορφώνονται και με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία, με την ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, με προεξέχουσα δύναμη τις ΗΠΑ, που την έχει εξοπλίσει και αναδείξει, να έχουν ενορχηστρώσει σύρραξη στην περιοχή του Ντόνμπας, στη λογική της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Παρατάσσοντας στρατεύματα στα περίχωρα του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Κριμαίας με πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να περνάνε στη Μαύρη Θάλασσα και πολεμικά διατάγματα να βγαίνουν από τον Ζελένσκι. Οδηγούνται έτσι σε μια ανοιχτή επίθεση στο λαό του Ντονμπας και στις πολιτοφυλακές του, οι οποία θα οδηγήσει σε μεγάλο αιματοκύλισμα την περιοχή. Μια επίθεση στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της ανάδειξης νέων υπερδυνάμεων Ρωσίας-Κίνας και του ξαναμοιράσματος των αγορών. Σε μια περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εμπάργκο, κυρώσεις αλλά και πολέμους σε “δευτερεύοντα” αλλά απολύτως κρίσιμα γεωστρατηγικα πολεμικά πεδία (Συρία, Α. Ουκρανία, Α. Μεσόγειος, Αφρική κλπ).

Η Ελλάδα ως μία απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, η Ελλάδα ως όλο και πιο ενεργά εμπλεκόμενη σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Η στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, πλήρως προσδεδεμένη στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμπυκνώνεται όλο και πιο πολύ στις διαχρονικές της φράσεις: “οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας” και “Ελλάς-Γαλλία-Συμμάχία”. Με την κυβέρνηση να υλοποιεί πλήρως αυτή τη στρατηγική. Πέραν της αγοράς εξοπλιστικών όπως και προαναφέραμε, είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να διακυρήσει την αποστολή στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στις χώρες του Σαχέλ (κατά κύριω λόγω στο Μάλι) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Γαλλία, διευκολύνοντας, μέσα σε άλλα, την κερδοφορία των γαλλικών μονοπωλίων αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου που ευελπιστεί να μεταφέρει στα ευρωπαϊκά μετόπισθεν τον κλεμμένο ορυκτό πλούτο της περιοχής.

Οι ντόπιοι βιομήχανοι και εφοπλιστές αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό ξέρουν καλά πως κάθε τους επιδίωξη, κάθε δικιά τους προσπάθεια για οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επέκταση προϋποθέτει την υπαγωγή τους σε κάποιο ιμπεριαλιστικό άρμα. Από τη Σούδα που έχει αποτελέσει πολλάκις ορμητήριο για το αιματοκύλισμα λαών της περιοχής μας μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από το νέο επενδυτικό πλάνο που θα φέρει εταιρείες των Η.Π.Α. να πλουτίσουν πάνω σε μία κοινωνική έρημο όπου τα πάντα ιδιωτικοποιούνται και οι εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δικαιώματα και με τσακισμένους μισθούς μέχρι τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και τις 2 επισκέψεις του Πομπέο μέσα σε 1,5 χρόνο. Από τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων για το ποιος θα αγοράσει ναυπηγικές και ενεργειακές υποδομές και τον ελλιμενισμό ενός από τα μεγαλύτερα πλοία του στόλου των Η.Π.Α. στη Σούδα μέχρι τη συνεχόμενη εμβάνθυση της σχέσης με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, μέσω του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Γιατί είναι αλήθεια πως η Ελλάδα είναι αυτή που έκλεισε τις δικιές της συμφωνίες με την Κύπρο, τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ που αιματοκυλά χωρίς σταματημό τον Παλαιστινιακό λαό (μια συμμαχία επίσης υπό την αιγίδα των Η.Π.Α. και της Γαλλίας) για τη δημιουργία του κοστοβόρου αγωγού East Med και για την εκμετάλλευση-μεταφορά φυσικού αερίου στην Ε.Ε., χωρίς μάλιστα να έχει ορίσει καν την ΑΟΖ της, κάτι που γνωρίζει πως προϋποθέτει συμφωνία με την Τουρκία.

Γι’αυτο και το ζήτημα του ενδοαστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας ανάγεται σε βασική ατζέντα, με την προσπάθεια συσπείρωσης του εθνικού κορμού να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα για τις κυβερνήσεις και των δύο κρατών. Γιατί και οι δύο πλευρές την ώρα που εκμεταλλεύονται και καταστέλλουν τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές στα μετόπισθεν, προσπαθούν να χαράξουν τις δικιές τους τυχοδιωκτικές, άδικες και επεκτατικές κινήσεις στην περιοχή, με μια κοινή προϋπόθεση: Αυτές να είναι παράγωγες και εξαρτώμενες των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και πιο ειδικά των συμφερόντων των βιομηχανιών ενέργειας και πολεμικού εξοπλισμού μεγάλων οικονομιών, με τις οποίες ταυτίζουν και την δική τους κερδοφορία.

Όπως είναι αλήθεια το ότι στο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, στις διώξεις και εκδόσεις κομμουνιστών αγωνιστών αλλά και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, μια χαρά συνεργάζονται ο ελληνικός με τον τουρκικό στρατό και οι μυστικές υπηρεσίες, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω μπορεί να ετοιμάζονται να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.Γιατί όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο γνωρίζουμε καλά πως οι λαοί και οι αγωνιστές της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, γι’αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό που καλλιεργείται και από τις δύο πλευρές προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Ντόπιος μιλιταρισμός: Εθνική ενότητα, πολεμικοί προϋπολογισμοί & αύξηση της θητείας

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τα εγκαίνια του Thessaloniki Helexpo Forum, όπου ο πρωθυπουργός χωρίς καμία ενσυναίσθηση της απόλυτης φτώχειας που κυριαρχεί, ανακοίνωνε με στόμφο την κατασπατάληση 10 δισεκατομμυρίων για αγορά πολεμικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων από τη Γαλλική πολεμική βιομηχανία, ενώ σε αντίστοιχες συζητήσεις είναι με Η.Π.Α. και Γερμανία. Οι μιλιταριστικές επιδιώξεις των ντόπιων αστών έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρες από την ανακοίνωση της πρόσληψης 15.000 νέων στρατιωτικών (ενώ λίγες μέρες πριν είχαν προσληφθεί άλλες 6.000), από την αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας αλλά και από τις σκέψεις για υποχρεωτική εκπλήρωσή της από τα αγόρια σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Είναι την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές δωρίζουν πλοία στο λιμενικό και το στρατό, είναι την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημίων αφορούν πέρα από τις ανάγκες του κεφαλαίου, τις ανάγκες του στρατού, του ΝΑΤΟ, της αστυνομίας. Είναι την ίδια στιγμή που ο στρατός πλασάρεται σαν επαγγελματική αποκατάσταση για πολλούς νέους αλλά και αποτελεί πρότυπο άμισθης εργασίας για χιλιάδες μηχανικούς, γιατρούς και άλλους πτυχιούχους.

Είναι την ίδια στιγμή που ο στρατός διαχειρίζεται όλο και πιο πολύ κοινωνικά προβλήματα, εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στις επαναπροωθήσεις και στην φυλάκιση των μεταναστών/ μεταναστριών, που εξασκείται όλο και πιο συχνά για να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό. Είναι την ίδια στιγμή που τα νέα παιδιά καλούνται να εκπαιδευτούν ακόμα πιο εντατικά από το σχολείο στον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πατριαρχία, να μάθουν να υποτάσσονται σε γαλονάδες, να μάθουν να πεθαίνουν και να σκοτώνουν για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους και όλο αυτό πλέον για 12 μήνες. Είναι τέλος, την ίδια στιγμή, που οι μόνοι που είδαν αναδρομικά εισοδήματα αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς τους από τα πρώτα μνημόνια, είναι οι δικαστές, οι στρατιωτικοί και οι μπάτσοι, αυτή η νέα κάστα που στοιχίζεται γύρω από την οικονομική και πολιτική εξουσία της χώρας για να την προστατεύσει. Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται για να τσακίσει κάθε αντίσταση στο εσωτερικό της χώρας αλλά και για να γίνει όλο και πιο επιθετικό με τους γείτονες, αλλά και με κάθε λαό που θα βρεθεί στο στόχαστρο των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Γιατί είναι εχθροί της εργατικής τάξης και του λαού, είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και έδιναν παράλληλα μεγάλα κονδύλια για στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και ακόμα και σήμερα, εν μέσω διαχείρισης για τον Covid-19, προτιμούν να δίνουν χρήματα στις ιδιωτικές κλινικές και για εξοπλισμό της αστυνομίας, αντί για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας και για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στην ανασφάλεια τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, το λαό με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια και με τα καινούργια που θα περάσουν fast track, λόγω συγκυρίας, θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που φοροαπαλλάσουν τους κεφαλαιοκράτες των καναλιών γιατί πάντα είναι οι πιστοί τους σύμμαχοι στην εκστρατεία διάχυσης της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που στιβάζουν ανθρώπους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απουσία υγειονομικής περίθαλψης. Είναι οι ίδιοι που κλείνανε τα σύνορα και πυροβολούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, βουλιάζανε βάρκες, καλώντας παράλληλα σε εθνικιστικό συναγερμό, με το φασιστικό και ακροδεξιό εσμό να ξαναβγαίνει από τις τρύπες του. Είναι εν τέλει αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τα εμπάργκο και είναι υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, από την όξυνση της κρίσης του συστήματος. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες των λαων, ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

                                                                  ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

                                                Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

                                                 ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

                                                                  ΚΑΛΟΥΜΕ 17 ΑΠΡΙΛΗ

                                                             ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00

                                                 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, 12:00

                  14 ΑΠΡΙΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: 17:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ