Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στα ΤΕΠ του Γ.Ν. Ευαγγελισμού στις 31 Μαρτίου

Ενώ η Ελλάδα εμφανίζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στην Ευρώπη, ενώ οι μακάβριες ειδήσεις των δεκάδων νεκρών έχουν γίνει πια καθημερινότητα, ενώ η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι στην καλύτερη περίπτωση απελπιστική με την πληρότητα στις ΜΕΘ να ξεπερνά το 100%, ενώ το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια των φυσικών του αντοχών η κυβέρνηση εμμένει στην θανατοπολιτική της: Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, καμία επίταξη των αναγκαίων υπηρεσιών και δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας, ένας εμβολιαστικός σχεδιασμός ‘’σταγονόμετρο’’, και καταστολή για οποιονδήποτε αντιστέκεται.

Αυτοί που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, οι άλλοτε ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες, πέρα από τις υπερωρίες και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες, σήμερα τρώνε γκλοπιές στο κεφάλι σε κινητοποιήσεις τους, απειλούνται και παρακολουθούνται από βαλτές διοικήσεις, τους αποστέλλονται κλητεύσεις για απολογία εξαιτίας κινητοποιήσεων για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας, απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό, τους επιβάλλονται ποινές στέρησης μισθού με γελοίες αφορμές , απειλούνται με ΕΔΕ στην περίπτωση που δημοσιοποιήσουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τιμωρούνται για την συνδικαλιστική τους δράση με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία ή και με απόλυση.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, του οποίου η σύμβαση λήγει στις 31 Μαρτίου και δεν ανανεώνεται παρά τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στο εν λόγω νοσοκομείο. Μιλάμε εδώ για την πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974. Μία εκδικητική απόλυση η οποία πέρα από τον ίδιο στοχεύει να χτυπήσει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου το οποίο την τελευταία δεκαετία αντιστέκεται στις συστηματικές προσπάθειες υπονόμευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μία απόλυση που κινείται στα πλαίσια της συνέτισης όσων τολμούν να αντισταθούν στον κυβερνητικό προγραμματισμό στο πεδίο της υγείας. Μία απόλυση η οποία επικυρώθηκε σε πολιτικό επίπεδο, από τον Κ. Μπακογιάννη ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής καταψήφισε το ψήφισμα αλληλεγγύης στον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας που είχε κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μα τα ‘’περιστατικά’’ στοχοποίησης υγειονομικών έχουν και συνέχεια. Στις αρχές Μαρτίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός κλήθηκαν σε απολογία δύο ειδικευόμενοι γιατροί του ορθοπεδικού τμήματος διότι διαμαρτυρήθηκαν στον αναπληρωτή διοικητή για την υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά του κατά την επίσκεψή του σε εφημερία, αλλά και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στην μάχη κατά της πανδημίας. Αφού η απολογία των δύο δεν κρίθηκε κατάλληλη, η επιθετική συμπεριφορά της διοίκησης συνεχίστηκε με την επιβολή προστίμου ίσου με 15 ημερομίσθια για τον έναν και 5 για τον άλλο. Σε μια στιγμή που προέχει η ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου που δίνει πολύμηνη μάχη με την πανδημία, η διοίκηση του επιλέγει να τιμωρεί τους εργαζομένους που ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς. Η στοχοποίηση των δυο ειδικευόμενων γιατρών δεν είναι μεμονωμένη, αλλά συνέχεια της λογικής που επιτίθεται σε οποιονδήποτε τολμά να διεκδικεί στους χώρους δουλειάς.

Μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας όπου για την εργατική τάξη και το λαό επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστολή, τρομοκρατία. Στους χώρους δουλειάς, γειτονιά τη γειτονιά, χωρίς αυταπάτες πια για την όποια σοσιαλδημοκρατία, να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό και τις κρίσεις που γεννά, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την διαρκή πολεμική προετοιμασία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών

  • Ανανέωση της σύμβασης του επικουρικού γιατρού, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας
  •  Καμία επιβολή προστίμου στους δύο γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  •  Μονιμοποίηση των εκτάκτων και επικουρικών.
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.
  •  Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.
  •  Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  •  Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  •  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)