Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευέλπιδων την Παρασκευή 8/1 στις 10.00

Την Παρασκευή θα βρεθούμε στα δικαστήρια της Ευέλπιδων ως μια πρώτη δημόσια απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης στην σκευωρία που κατασκεύασαν οι διωκτικοί μηχανισμοί για να καταστείλουν το αυτοδιαχειριζόμενο φοιτητικό στέκι της ΑΣΣΟΕ καθώς και ευρύτερα τους αγωνιστές και τους φοιτητές που το θεωρούν ένα σημείο συνάντησης και αγώνα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος των 8 συντρόφων δεν έρχονται σε έναν ουδέτερο πολιτικό χρόνο.

Σε μια περίοδο όπου το κράτος επιχειρεί να αναδιαρθρώσει καθολικά των χώρο των πανεπιστημίων. Με την διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την εξίσωση ιδιωτικών κολεγιών και δημόσιων πανεπιστημίων ως ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους. Με την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη ως το ιδεολογικό και κατασταλτικό προκάλυμμά στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση του χώρου της παιδείας.

Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί και ένα μήνυμα του κράτους προς όσους επιχειρήσουν να αντισταθούν στην επιχειρούμενη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση.«Αν αντισταθείτε συλλογικά μπορεί να θεωρηθείτε εγκληματική οργάνωση, να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές σας σχέσεις, να κινδυνεύσετε να βρεθείτε στην φυλακή.»Η ιδεολογική – πολιτική κατασκευή της συγκεκριμένης υπόθεσης από πλευράς κράτους, οι επικηρύξεις, το κυνήγι μαγισσών που στήθηκε, ήταν αυτό που έστρωσε το έδαφος για αυτό που θα ακολουθούσε.

Το στήσιμο μιας κρατικής σκευωρίας για να χτυπηθεί το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΣΟΕ και όσοι διατηρούν κοινωνικές – πολιτικές συναναστροφές με τα μέλη του, την ποινική αναβάθμιση της υπόθεσης με νομικά και κατασταλτικά εργαλεία που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε υποθέσεις αντάρτικου πόλης ( επικηρύξεις, νόμος 187).Η κρατική σκευωρία σε βάρος των 8 συντρόφων πρέπει να καταρρεύσει με τον ίδιο πάταγο που κατασκευάστηκε μέσα στα πολιτικά και αστυνομικά γραφεία.

Η επιχείρηση εγκληματικοποίησης ενός φοιτητικού στεκιού και του κοινωνικού – πολιτικού του περίγυρου πρέπει να απαντηθεί ως αυτό που πραγματικά είναι. Ως μια προσπάθεια αναβαθμισμένης ποινικοποίησης δημόσιων δομών του κινήματος.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 8 αγωνιστές/ριες – Παρασκευή στις 10.00 π.μ. Δικαστήρια Ευελπίδων

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Μέτωπο Αντίστασης