Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Δε χύνουν δάκρυ τα μάτια που συνήθισαν να βλέπουνε φωτιές…

Δε σκύβουν το κεφάλι οι μαχητές, κρατούν ψηλά τ’ αστέρι με περηφάνεια…

Ν. Χικμέτ

Στις 8/1/2021 ο σύντροφος , πολιτικός κρατούμενος, Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση του από την κυβέρνηση και τους διωκτικούς μηχανισμούς, οπού παραβαίνοντας ακόμα και τους δικούς τους αστικούς νόμους αρνούνται να τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δομοκού, στις φυλακές Κορυδαλλού οπού και δικαιούται να βρίσκεται. Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα, για ακόμη μια φορά, αντιστέκεται στο καθεστώς εξαίρεσης, στο μακροχρόνιο, αυτό σχεδιασμό που διεξάγεται μεθοδικά και διαχρονικά από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Που με ειδικούς νόμους (187 Α) και συνεχόμενες επιβαρυντικές τροπολογίες προσπαθούν να εξοντώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους.

Στις 16/1/2021 απήχθη μέσα από το κελί του από τα ΕΚΑΜ τα οποία τον μετέφεραν με τη βία παρά τη θέληση του στο νοσοκομείο, καθώς ο σύντροφος είχε δηλώσει εκ των προτέρων πως δε θέλει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μπροστά σ’ αυτή τη συνθήκη οι σύντροφοι, ο Γιάννης Δημητράκης και ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, πολιτικοί κρατούμενοι και οι ίδιοι στις φυλακές Δομοκού, ξεκίνησαν απεργία πείνας αλληλεγγύης, στηρίζοντας το αίτημα του συντρόφου. Επίσης οι σύντροφοι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος, πολιτικοί κρατούμενοι στη φυλακή της Λάρισας, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε πενθήμερη απεργία πείνας αλληλεγγύης, στις 18/1. Οι σύντροφοι με την κίνηση τους αυτή, αποδεικνύουν έμπρακτα τη μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία των εννοιών της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της συλλογικής πάλης.

Η απεργία πείνας αυτή διεξάγεται σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει εγκληματική διαχείριση της πανδημίας του Covid-19, εξαπολύοντας μια σφοδρή κοινωνική και ταξική επίθεση, αναδιαρθρώνοντας το καπιταλιστικό κράτος της Ελλάδας, ψηφίζοντας αντιλαϊκά νομοσχέδια που τσακίζουν τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το κίνημα, τους μετανάστες, τους πολιτικούς κρατούμενους και ευρύτερα τους φυλακισμένους. Σε μια τέτοια συγκυρία προτιμάει, αντί για την ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας, να δίνει εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, σε εξοπλισμό για την αστυνομία, σε χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων και σε παχυλά δώρα στα ΜΜΕ, για να συνεχίζουν να αναπαράγουν σαν γνήσια φερέφωνα το λόγο και την πολιτική της γραμμή. Ψηφίζει νομοσχέδια-τερατουργήματα σε σχέση με τα εργασιακά και την παιδεία, με στόχο την εξαφάνιση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος . Βαθαίνει τη σχέση εξάρτησης με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μέσω πληθώρας συμφωνιών που υπογράφει.

Αναγάγει σε βασικό πυλώνα όλης αυτής της διαχείρισης την καταστολή και το δόγμα Νόμος και Τάξη. Γεγονός που γίνεται ξεκάθαρο από το όργιο καταστολής που έγινε στις κινητοποιήσεις της 17 Νοέμβρη και της 6 Δεκέμβρη, από την συνεχώς αυξανόμενη επίθεση στο αναρχικό και ευρύτερα στο ανταγωνιστικό κίνημα, με συνεχόμενες συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, αναρχικών, κομμουνιστών, με υπερδιογκωμένες δικογραφίες, με επίθεση σε πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις όπως αυτό της διαδήλωσης, με το νόμο έκτρωμα για την αστυνομία στα πανεπιστήμια και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μέσα σ’ αυτά, με την εισβολή των ειδικών ομάδων των ΕΚΑΜ και της ΔΡΑΣΗΣ στις φοιτητικές εστίες και στο Πολυτεχνείο και με πληθώρα άλλων γεγονότων. Και όλα αυτά στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης που βαθαίνει, με τη στρατηγική προληπτικής αντιεξέγερσης να κατέχει προεξέχον ρόλο στην κυβερνητική ατζέντα.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το αστικό κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί θέλουν να πάρουν εκδίκηση για όλους εκείνους που δεν έσκυψαν το κεφάλι , που δεν μετανόησαν, για όλους αυτούς που παρέμειναν πιστοί στην Επαναστατική Υπόθεση και δώσανε τη ζωή τους γι’ αυτή. Γιατί ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας καταγράφεται στην ιστορική μνήμη του κινήματος ως τέτοιος. Ως αλύγιστος κομμουνιστής, λαϊκός αγωνιστής, αμετανόητος επαναστάτης, ως ένας αντάρτης πόλης που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας, επιστρέφοντας ένα μερίδιο από την καθημερινή βία που επιβάλλουν κεφάλαιο, κράτος και ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Γιατί πάλεψε από το μετερίζι του για τα συμφέροντα του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας και σήμερα ακόμη για μία φορά συνεχίζει να αντιστέκεται απέναντι στην κατασταλτική ασυδοσία.

Στεκόμαστε στο πλευρό του αντιλαμβανόμενοι πως ο ρεβανσισμός που εκφράζεται στο πρόσωπό του αποτελεί τμήμα της συνολικής κοινωνικής και ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε. Γιατί οι διώκτες του συντρόφου είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες. Είναι αυτοί που έχουν βουλιάξει στη φτώχια και την ανασφάλεια την εργατική τάξη και την κοινωνία. Είναι αυτοί που βασανίζουν και δολοφονούν αγωνιστές-τριες και νεολαίους. Είναι αυτοί που στο βωμό του κέρδους τους ρουφάνε το αίμα των προλετάριων. Είναι αυτοί που με τις επεμβάσεις και τους πολέμους τους σφαγιάζουν τους λαούς. Είναι αυτοί που ευθύνονται για τους εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες. Οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και το κράτος τους. Αυτό ανέδειξε και ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας με την πολιτική του δράση και με την αταλάντευτη στάση του αποτελεί μια ζωή δοσμένη στον αγώνα.

Εμείς από την πλευρά μας δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο, για την επίτευξη του δίκαιου αιτήματός του, αγωνιζόμενοι μαζί του μέχρι τη νίκη.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΤΕΛΟΣ.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική μέρα δράσης με κάλεσμα στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 19/1, 17.30, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ