Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

[Θεσ/νίκη] Πορεία στο Φάληρο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, 40 σύντροφοι και συντρόφισσες, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”, ενώ ακολούθησε πορεία γειτονιάς που κατέληξε στην τοπική λαϊκή αγορά του Φαλήρου.

Με πανό “ενάντια στη φτώχεια και την καταστολή, μόνο ο λαός θα σώσει το λαό” η πορεία κινήθηκε στους δρόμους της περιοχής με αρκετούς κατοίκους να ανταποκρίνονται θετικά στα συνθήματα που είχαν αναφορά στην ταξική, κατασταλτική, μιλιταριστική διαχείριση του Covid-19 από το κράτος και τους καπιταλιστές, στην κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, στη στέγαση.

Τέλος πετάχτηκαν και χιλιάδες τρικάκια, ανάμεσα στα οποία και αρκετά για την απεργία πείνας του κομμουνιστή επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8/1.

Η κίνηση αυτή στηρίχτηκε από συντρόφους και συντρόφισσες, τη συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, τον ΕΚΧ Σχολείο, τη συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”, την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Αναρχική Ομάδα Πυρανθός, την Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών).