Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12, 17:00, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΒΕΛΑ

Ένας σύγχρονος στρατός κατοχής παρατάχτηκε σήμερα 6/12 στα Εξάρχεια για να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης στον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με αποτέλεσμα την απαγόρευση προσέλευσης όσων ήθελαν να αφήσουν απλά ένα λουλούδι, το πογκρόμ και τις συλλήψεις δεκάδων αγωνιστών/στριων που επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο, τον αποκλεισμό πολιτικών γραφείων και τις απειλές κατά συντρόφων/ισσων, τους τραμπουκισμούς και τη διάχυτη τρομοκρατία απέναντι στους κατοίκους των Εξαρχείων.

Όμως πέρα απ’ όλα αυτά, η εικόνα του μνημείου να ‘’φυλάσσεται’’ από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου, διαλύοντας και πετώντας σαδιστικά στο δρόμο τα λίγα λουλούδια που αφέθηκαν εκεί, ήταν αυτή που αποτύπωσε τον πολιτικό-ιδεολογικό πυρήνα της σημερινής απαγόρευσης των συναθροίσεων, η οποία ουδεμία σχέση είχε με την προστασία της δημόσια υγειάς. Στόχος ήταν η ρεβανσιστική βεβήλωση της μνήμης του Αλέξανδρου, η φασιστική επιβολή της λήθης γύρω από την εξέγερση του 2008 και η προβολή ισχύος απέναντι σε όσους θυμούνται, τιμούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Παρά τον φραγμό της αστυνομίας γύρω από τα Εξάρχεια, δεκάδες αγωνιστές/στριες κατάφεραν σήμερα να σπάσουν την τρομοκρατία, να στήσουν εστίες αντίστασης στην περιοχή και να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στους αφηνιασμένους δολοφόνους της αστυνομίας που εφορμούσαν εναντίον όποιου έβρισκαν μπροστά τους. Το σημερινό μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής έστειλαν και οι αγωνιστές/ριες που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε διάφορες πόλεις της χώρας, σπάζοντας τις απαγορεύσεις και αντιμετωπίζοντας το όργιο καταστολής.

Η σημερινή απαγόρευση των συγκεντρώσεων, οι συλλήψεις και η βεβήλωση του μνημείου του Αλέξανδρου, αποτελούν πράξη ανοιχτού πολέμου εναντίον των αγωνιστών/ριων, του κινήματος, της ιστορίας του και των νεκρών του. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα απαντήσουμε με τα δικά μας όπλα, υπερασπιζόμενοι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αγώνα και όσους έχυσαν το αίμα τους γι’ αυτόν.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12 , 17:00, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΒΕΛΑ

-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-