Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης στα Νοσοκομεία.

MONO O ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης στα Νοσοκομεία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, 8πμ.-10πμ.

Αθήνα: Συγκέντρωση στην πύλη του Ευαγγελισμού

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στην πύλη του Ιπποκράτειου

Μετά από μία δεκαετία οικονομικής κρίσης, το δημόσιο σύστημα υγείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την απειλή του κορονοϊού βρισκόμενο σε κατάσταση διάλυσης. Μετά από μια δεκαετία περικοπών, απολύσεων και υποστελέχωσης, με ανεπαρκές ανθρώπινο δυναμικό και ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν να αγωνίζονται ενάντια στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των καιρών μας.

Οι ίδιοι άνθρωποι που για χρόνια λοιδορούνταν από κυβερνήσεις και ΜΜΕ ως κομμάτι του “υπέρογκου δημόσιου τομέα” που έπρεπε να περιοριστεί, μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε “ήρωες”, καθώς ο κορονοϊός ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αναγκαιότητα ενός ισχυρού δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.Ωστόσο τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες αποδείχθηκαν πολύ σύντομα κενές.

Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ αποδείχθηκαν στείρες. Η κυβέρνηση, αφού κέρδισε χρόνο με το lockdown της άνοιξης, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων. Αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, επέλεξε να προσλάβει μπάτσους, στρατιωτικούς και συνοριοφύλακες, επέλεξε να δώσει εκατομμύρια στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν επικοινωνιακά τη δολοφονική πολιτική της για τον κορονοϊό.

Αντί να επιτάξει ΜΕΘ και ιδιωτικές κλινικές, προτίμησε να επενδύσει σε πολεμικούς εξοπλισμούς, τους “μεγάλους περιπάτους” και τα προγράμματα voucher φαρσοκωμωδίες. Σήμερα, το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας έρχεται να καταδείξει την εγκληματική διαχείριση των προηγούμενων μηνών, η οποία και θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Τα νοσοκομεία ήδη καταρρέουν, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για τους χιλιάδες ασθενείς και οι γιατροί προχωρούν σε διαλογή ανθρώπων που θα καταφέρουν να επιβιώσουν ή θα πεθάνουν αβοήθητοι.Η ιστορία της ταξική πάλης καθιστά σαφές ότι στον καπιταλισμό οι ζωές των εργατών δε σημαίνουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Γνωρίζουμε καλά ότι για την παρασιτική αστική τάξη που κυβερνά αυτή τη χώρα οι λέξεις “δημόσια υγεία” είναι τουλάχιστον ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους.

Σε συνθήκες άγριας κρίσης, οικονομικής και βαθιάς συστημικής, η άρχουσα τάξη υιοθετεί το δόγμα της ατομικής ευθύνης για την υγεία, το οποίο στην πραγματικότητα δε σημαίνει παρά το εξής:

Όσοι έχουν ας σώσουν τους εαυτούς τους, όσοι δεν έχουν ας πεθάνουν.Υπό αυτές τις συνθήκες, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό. Με μαζικούς ταξικούς αγώνες, ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας και της ζωής. Διεκδικώντας τα αυτονόητα, υγεία, στέγαση, δουλειά, παιδεία, τα οποία στη σημερινή συγκυρία μετατρέπονται σε επαναστατικά αιτήματα, καθώς ο καπιταλισμός δεν έχει ούτε την πρόθεση, ούτε τη δυνατότητα να τα παρέχει.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα τον νοσοκομειακών γιατρών για δημόσια υγεία και εργασιακά δικαιώματα.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)