Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του Alpha στη Θεσ/νίκη

Την Παρασκευή 13/11 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του Alpha στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργίαδη που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας.

Στις 23 Σεπτέμβρη συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ.. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η αστυνομία εντοπίζει σε αποθήκη στο Κουκάκι εκρηκτική ύλη και μερικές σφαίρες, ενώ κατά την έρευνα στο νόμιμα νοικιασμένο σπίτι των συντρόφων Μ.Τ. και Ε.Μ. εντοπίζονται δύο πιστόλια. Η “αντι”τρομοκρατική αντιλαμβανόμενη από νωρίς πως η υπόθεση δεν έχει περισσότερο αστυνομικό και δικαστικό ενδιαφέρον πέρα από αυτό που πραγματικά είναι, μία υπόθεση απλής οπλοκατοχής στην οποία δεν προκύπτει στοιχειοθετημένα διασύνδεση των συντρόφων με κάποια επαναστατική οργάνωση, επιστρατεύονται άμεσα οι εφεδρίες της κρατικής καταστολής.

Τα ΜΜΕ πιάνουν γρήγορα δουλειά και σπεύδουν να διαμορφώσουν ως ένα βαθμό το κλίμα που θα οδηγήσει τουλάχιστον στην προφυλάκιση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Καταπίνουν την αλήθεια και ξερνάνε ψέμα περί δήθεν εξάρθρωσης της επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, περί δήθεν έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ σπεύδουν να καταδικάσουν τον σύντροφο αναπαράγoντας ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής περί δήθεν ευρύματος προκήρυξης “σε επεξεργάσιμη μορφή”, ακόμη κι αν εξ αρχής γνώριζαν πως επρόκειτο για αρχείο κατεβασμένο από ιστοσελίδες εφημερίδων, πράγμα που παραδέχτηκαν και δημόσια λίγες μέρες αργότερα.

Κι αν τα κατηγορητήρια των συντρόφων δεν κατάφεραν να αναβαθμιστούν, η τακτική αυτή συνεχίζεται με δημοσιεύματα περί δήθεν “δεξαμενών τρομοκρατών” που έρχονται να επιτελέσουν το προκάλυμμα που χρειάζεται η “αντι”τρομοκρατική για να επιδίδεται στις γνωστές πρακτικές της τρομοκράτησης, των προσαγωγών-απαγωγών, των στενών παρακολουθήσεων συντρόφων και συντροφισσών, των καμερών, των κοριών κοκ.

Ο λαός όμως δεν μασάει κουτόχορτο, ξέρει πολύ καλά ποιός είναι ο ρόλος των καθεστωτικών ΜΜΕ. Είναι όπλο στα χέρια του κεφαλαίου κι ο ισχυρότερος μηχανισμός προπαγάνδας του κράτους. Και δεν χρειάζεται να κοιτάξει κάποιος μακρύτερα στο παρελθόν για να εντοπίσει την ιστορική συνέπεια με την οποία, αυτός ο θεσμός, επιδίδεται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του για χάρη κεφαλαίου και κράτους. Τα εκατομμύρια που η κυβέρνηση χάρισε απλόχερα στους μεγαλοκαναλάρχες κάνουν ξεκάθαρη την ξεδιάντροπη παραδοχή της, πως ακόμη και στη συγκυρία μιας βαθιάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης ιεραρχεί σε τελευταία μοίρα την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη βελτίωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την στήριξη στα κατώτερα στρώματα.

Τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί και εφημερίδες στα χέρια εκατομμυριούχων, όλα τους με ιδιαίτερο ζήλο υπεράσπισης του καπιταλιστικού συστήματος, βάζουν πλάτη στην αστική τάξη και το κράτος την ίδια ώρα που καλούν την κοινωνία να “βάλει πλάτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας” ασκώντας επιθετική κριτική στην κοινωνική βάση και φορτώνοντάς της την ευθύνη για την διασπορά της πανδημίας αλλά και για τα οικονομικά δεινά που την περιμένουν.

Όσο προσπαθούν να θάψουν όμως την κρατική θανατοπολιτική του κατεστραμμένου ΕΣΥ, των ελλιπών μέσων μεταφοράς, της απόκρυψης κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς κάτω από το χαλάκι της “ατομικής ευθύνης”, όσο προσπαθούν να θάψουν την επικερδή αδιαφορία κράτους και κεφαλαίου για την υγεία του λαού με το άνοιγμα του μαζικού τουρισμού κάτω από το χαλάκι της δήθεν ευθύνης των αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας που θα βρεθούν στο δρόμο στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της επετείου της 17 του Νοέμβρη, όσο προσπαθούν να θάψουν την κρατική βία και καταστολη απέναντι σε γιατρούς, εργάτες, φοιτητές, μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στο μονομερή ταξικό πόλεμο που προσπαθεί να πετύχει το κυβερνητικό επιτελείο κάτω από το χαλάκι μιας δήθεν “ανευθυνότητας”…

Τόσο θάβουν το σπόρο της κοινωνικής αντίστασης, που θα ανθίσει με νέους ταξικούς αγώνες και κοινωνικές εξεγέρσεις που θα σαρώσουν τα οικονομικά και πολιτικά σχέδια του παγκόσμιου καπιταλισμού και των ντόπιων εκπροσώπων του.

“ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
απέναντι στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου, απέναντι στα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς που πλέκουν το σάβανο της εργατικής τάξης και του λαού.


Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)