Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 26/11, 11:00, Πλατεία Κλαυθμώνος

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Η απεργία της Πέμπτης 26/11 είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα του ταξικoύ πολέμου, άλλος ένας σταθμός να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και συνολικότερα ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί τη μήτρα της αδικίας, της καταπίεσης, των ταξικών διακρίσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων και της φύσης με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται την εξουσία. Η συγκεκριμένη απεργία δεν έρχεται σε νεκρό χρόνο. Είναι συνέχεια μια άνευ προηγουμένου επίθεσης που δέχονται οι από τα κάτω τη τελευταία δεκαετία με αιχμή τις μνημονιακές πολιτικές που δημιούργησαν συνθήκες κοινωνικής ερημοποίησης, φτώχειας και ανακατανομής του πλούτου σε πρωτόγνωρα επίπεδα για χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τη τελευταία δεκαετία το Ελληνικό κράτος πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη Κυριακάτικη αργία, ποινικοποίησε τους εργατικούς αγώνες, εφάρμοσε με σειρά νόμων όλες τις απαιτήσεις των καπιταλιστικών ομίλων δημιουργώντας πραγματικά συνθήκες γαλέρας στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Δεν έρχεται σε νεκρό χρόνο επίσης γιατί τους τελευταίους μήνες η πανδημία του κορονοϊού δείχνει με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο της εγκληματική φύση του καπιταλιστικού συστήματος. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, χιλίαδες άνθρωποι στην πλειονότητα τους φτωχοί και αποκλεισμένοι πεθαίνουν στα τριτοκοσμικά νοσοκομεία που μαστίζονται από έλλειψη προσωπικού, κλινών και υλικών προστασίας καθώς οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία δεν “συμφέρουν” γιατί μειώνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Δεν έρχεται σε νεκρό χρόνο καθώς ακόμα και τώρα τα κράτη και οι καπιταλιστικές ελίτ εκμεταλλεύονται τη πανδημία όχι μόνο μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους αλλά και κάνοντας πειράματα στρατιωτικής διαχείρισης του πληθυσμού τελειοποιώντας τις τακτικές προληπτικής αντιεξέγερσης που εφαρμόζονται τη τελευταία 20ετία από την απαρχή δηλαδή του πολέμου ενάντια στη “τρομοκρατία”.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται, σε συνέχεια της προηγούμενης μνημονιακής δεκαετίας, να θωρακίσει εκ των προτέρων τους καπιταλιστές και παράλληλα να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες και τις μελλοντικές εξεγέρσεις που θα φέρει η βίαιη φτωχοποίηση και το βάθεμα της οικονομικής κρίσης που επιταχύνεται από τη πανδημία. Συγκεκριμένα με το νέο νομοσχέδιο καταργείται και επίσημα το 8ωρο καθώς τα αφεντικά μπορεί να απασχολούν τους εργαζόμενους εως και 10 ώρες καθημερινά χωρίς αυτό να λαμβάνεται ως υπερωρία (και άρα να ανταμείβεται και ανάλογα). Διευρύνει τους κλάδους στους οποίους καταργείται η Κυριακάτικη αργία. Αφαιρεί αρμοδιότητες από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δίνοντας τες στον Οργανισμό Μεσολάβησης Και Διαιτησίας ο οποίος κατα κανόνα λειτουργεί προς όφελος της εργοδοσίας. Υπερδιπλασιάζει το όριο των απλήρωτων υπερωριών από 48 σε 120. Τέλος μέσω της θεσμοθέτησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κάνει ανέφικτη τη πραγματοποίηση απεργιών ενώ παράλληλα ποινικοποιεί τις καταλήψεις (από απεργούς) των χώρων δουλειάς τους, καθώς αυτόματα θα κηρύσσεται η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Οι στιγμές είναι ιστορικές και ο δρόμος που χαράσσεται μπροστά μας γίνεται πιο δύσβατος μέρα με τη μέρα. Είναι στιγμές που μετρούνται οι δυνάμεις και οι αντοχές του κινήματος. Είναι μια μάχη επιβίωσης που πρέπει να δώσουμε βγαίνοντας πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι την επόμενη μέρα. Πρέπει να συμμετέχουμε στους ήδη υπάρχοντες κοινωνικούς αγώνες. Πρέπει να δημιουργούμε νέους μέσω της δική μας αυτόνομης δράσης. Με περισσότερη μαχητικότητα, περισσότερη οργάνωση, περισσότερη φαντασία. Μέσα σε αυτή τη λογική στηρίζουμε κι εμείς το κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων για την απεργιακή κινητοποίηση τη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Όλοι/όλες την Πέμπτη 26/11 στις 11.00πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-