Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Εχθές, η κρατική βαρβαρότητα και καταστολή δεν κυριάρχησε στους δρόμους των πόλεων. Απέναντι της συνάντησε ένα κύμα λαϊκής αντίστασης και ανυπακοής, απέναντι της συνάντησε την αλληλεγγύη, την ενότητα και την αυτοπειθαρχία χιλιάδων διαδηλωτών που αψήφησαν το φόβο και τα τελεσίγραφα μιας πανικόβλητης κυβέρνησης που εφαρμόζοντας την αστική πολιτική, έχει χάσει κάθε έλεγχο της υγειονομικής κρίσης και έχει βαθύνει τις ταξικές ανισότητες.

Σε δρόμους των πόλεων στο κέντρο και στις γειτονιές, το ατσάλι μίας νέας γενιάς αγωνιστών άρχισε να δένει μέσα στη ισχυρή φωτιά ενός αγώνα που δεν τελείωσε εχθές, ενός αγώνα που μόλις ξεκίνησε.

Στη Θεσσαλονίκη που από το πρωί χιλιάδες μπάτσοι είχαν καταλάβει όλες τις πλατείες και παρενοχλούσαν, κυνηγούσαν, διέλυαν ή προσήγαγαν αγωνιστές επιβάλλοντας εκατοντάδες πρόστιμα, κόσμος του κινήματος κατάφερε 2 φορές να κατέβει στο δρόμο για να βρεθεί έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ίδιων των διαδηλωτών. Η αστυνομία επιτέθηκε, χτύπησε διαδηλωτές και συνέλαβε 6 συντρόφους και συναγωνιστές του αναρχικού χώρου και οργανώσεων της κομμουνιστικής αριστεράς, οι οποίοι περνάν σήμερα από εισαγγελέα με τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της απείθειας, της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, της αντίστασης, της παραβίασης των μέτρων πρόληψης ασθενειών ενώ για τον έναν συλληφθέντα υπάρχει και η κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, χρεώνοντας του ουσιαστικά τη διοργάνωση της πορείας και βάζοντας του πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)