Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ Αντιφασιστική Συγκέντρωση Εφετείο Αθήνας 07/10/2020, ώρα 09.00

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία συντρόφων/συντροφισσών αποτελεί μετωπική διαδικασία αναρχικών, κομμουνιστών, αντιφασιστών και συλλογικοτήτων που συγκροτήθηκε με αφορμή την στοχοποίηση και τις διώξεις αγωνιστών του ριζοσπαστικού-μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης την 01/11/2019.

Η συγκεκριμένη επίθεση πυροδότησε μια κατασκευασμένη σκευωρία με αιχμή του δόρατος την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία περί ύπαρξης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επωνυμία ‘’ταξιαρχία’’ με απώτερο σκοπό να υπάρξουν δεκάδες χρόνια φυλάκισης στους δύο αγωνιστές του ριζοσπαστικού- μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος. Αέναος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η οργάνωση της πολιτικής και οικονομικής αλληλεγγύης των δύο αγωνιστών μέχρι την οριστική κατάρριψη της σκευωρίας.

Η υπόθεση απέναντι στους 2 αγωνιστές εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αντιδραστικοποίησης και φασιστικοποίησης του συστήματος, από την μία πλευρά σε μια περίοδο συνολικής επίθεσης απέναντι σε σωματεία, καταλήψεις και χώρους αγώνα, κατάργησης του λαϊκού ασύλου, σκλήρυνσης του νομοθετικού οπλοστασίου του κράτους απέναντι στον εργαζόμενο λαό, ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και της ριζοσπαστικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων και από την άλλη μεριά σε μία περίοδο αναμονής για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 07/10/20, έπειτα από την πρόταση αθώωσης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στις 19 Δεκέμβρη του 2019, η οποία ουσιαστικά έβγαλε λάδι την ανθρωποκτόνο δράση της Χρυσής Αυγής και νομιμοποίησε τις επιθέσεις σε εργαζόμενους, αγωνιστές, πρόσφυγες-μετανάστες.

Παράλληλα, κομμάτι της παραπάνω διαδικασίας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και οι συλλήψεις στην πορεία για τους Τούρκους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου την Παρασκευή 25/9/20, η επίθεση στην αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική πορεία (28/9) για την επίσκεψη του Υπ. Εξ. των ΗΠΑ, Πομπέο, η καταστολή της συγκέντρωσης των γιατρών στις 30/9 και η τρομοκράτηση των μαθητών που διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις διαρκείας – για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού για την καθαριότητα και για σειρά άλλων ταξικών αιτημάτων.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση των κρατικών συμμοριών καταστολής και τις συλλήψεις με αναβάθμιση των κατηγοριών (6 πλημμελήματα και 1 κακούργημα) για την αντιφασιστική παρέμβαση σβησίματος φασιστικών συνθημάτων στην Θεσσαλονίκη με παράλληλη λειτουργία των μονάδων κρατικής καταστολής σαν περιφρούρηση του κόμματος Κασιδιάρη και την επιβράβευση τους από την δικαστική εξουσία με την αναβάθμιση των κατηγοριών απέναντι στους αντιφασίστες.Στις 07/10/20 στο Εφετείο Αθηνών ανακοινώνεται η δικαστική ετυμηγορία για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν έπειτα από την στυγνή δολοφονία από τα φασιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Το σύρσιμο των φασιστών νεοναζί παρακρατικών στα δικαστήρια δεν ξεπλένει σε καμία περίπτωση ούτε τον κρατικό μηχανισμό που τους γεννάει και τους στελεχώνει, ως παράλληλη κατασταλτική δύναμη πλάι στα ένστολα κρατικά αδέρφια τους, ούτε την αστική τάξη που είναι αναγκασμένη να προσφύγει στον φασισμό κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να γλιστρά από τα χέρια της.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η οποιαδήποτε ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει τον αντιφασιστικό αγώνα. Το δικαστήριο αποτέλεσε για την αστική τάξη, το παραδοσιακό πολιτικό της προσωπικό -ΝΔ- και τους κρατικούς μηχανισμούς ένα πολύ σημαντικό όπλο για δύο λόγους. Από την μία πλευρά για να πνιγεί η λαϊκή- κοινωνική οργή, να ενσωματωθεί μεγάλο κομμάτι από τον κρατικό-θεσμικό αντιφασισμό δημιουργώντας την πεποίθηση πως η ‘’ταξικά ουδέτερη΄΄ αστική δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της.

Από την άλλη μεριά, σαν πεδίο άσκησης του εσωτερικού ανταγωνισμού στην δεξιά πολυκατοικία, ως πεδίο πειθάρχησης και υπενθύμισης στους φασιστικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς το πόσο δικαιούνται να ψηλώνουν το μπόι τους και να διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από την πίτα που τους αναλογεί στο αστικό πολιτικό σύστημα, σε μια περίοδο που οι Χρυσαυγίτες είχαν αποθρασυνθεί από την προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι είναι τα καλύτερα και πιο πιστά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου.

Ο φασισμός είναι πολιτικό φαινόμενο με ταξική φύση, συγκροτείται μέσα στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, είτε ως μορφή εξουσίας των πιο σωβινιστικών και αντιδραστικών κύκλων του χρηματιστικού κεφαλαίου είτε ως εργαλείου κρούσης και διάλυσης της οργανωμένης πάλης του εργαζόμενου λαού, ως παρακρατικός βραχίονας που λειτουργεί χέρι- χέρι με την νόμιμη βία των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους.

Οι Χρυσαυγίτες είτε μέσα στη Βουλή με τις συνεχείς επερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, είτε μέσα από τα σωματεία και την αντεργατική-αντιλαϊκή-απεργοσπαστική τους δράση, είτε μέσα από τις οργανωμένες μαφιόζικες παρακρατικές επιθέσεις σε εργαζόμενους, αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες αποδείκνυαν σταθερά ότι αποτελούν τσιράκια των αφεντικών, στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος, πιστά μαντρόσκυλα και επίδοξη εφεδρεία σε πολύ οξυμμένες συνθήκες είτε πραγματικά οργανωμένου επαναστατικού κινήματος είτε επιλογής του διεθνούς ιμπεριαλισμού και εγχώριων τμημάτων του ντόπιου κεφαλαίου.

Παρ’ ότι η οικονομική και πολιτική κρίση του καπιταλισμού αποτελούν πεδία ανάπτυξης και θεριέματος του φασισμού, στην Ελλάδα ιστορικά έχουμε μακρά ιστορία εμφάνισης φασιστικών-παρακρατικών μορφωμάτων.

Από τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, τους Μαγγανάδες και τους Σούρληδες, τον Παπαδόγκωνα, τους Γκοτζαμάνηδες και τους Μάύδες, την 3Ε, την ΕΠΕΝ με τον σημερινό τσεκουράτο κουστουμάτο φασίστα Βορίδη ως και τους Rangers και τους Κένταυρους, είναι μακρά η ιστορία στενής συνεργασίας κράτους-παρακράτους, του νομιμοποιημένου κρατικού μονοπώλιου της βίας με το παράνομο αδερφάκι του την φασιστική-παρακρατική βία, είναι μακρά η ιστορία της δολοφονικής φασιστικής αντεργατικής και αντιλαϊκής βίας και του αντεπαναστατικού ρόλου που παίζει ο φασισμός.

Στην σημερινή περίοδο, η Χρυσή Αυγή είναι αποδυναμωμένη, αποδιοργανωμένη και εκτός κοινοβουλίου. Το δικαστήριο, οι αντιπαραθέσεις για τα κουμάντα εντός της Χρυσής Αυγής, και το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα έθεσαν την Χρυσή Αυγή στο περιθώριο.

Το οργανωμένο πολύμορφο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα και η πρακτική του πέτυχαν ουσιαστικές πολιτικές και υλικές κατακτήσεις, κράτησαν γειτονιές, έθεσαν στο περιθώριο τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής, πανελλαδικά τα γραφεία των Χρυσαυγιτών έκλεισαν μέσα από την πρακτική του μαχητικού αντιφασισμού και την οργανωτική αποσάθρωση των φασιστών-παρακρατικών.

Ωστόσο, η νέα καπιταλιστική κρίση με αφορμή την πανδημία, η όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας και η αντιπροσφυγική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας με το όπλο του εθνικισμού, η εντονότερη ταξική αφαίμαξη και κοινωνική λεηλασία για να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός την νέα κρίση, ο οργανωτικός τεμαχισμός της Χρυσής Αυγής που απελευθερώνει νέες δυναμικές στο παρακράτος, δημιουργούν μια συνθήκη που οι φασιστικές-παρακρατικές εφεδρείες είναι πολύ πιθανό να πλαισιώσουν την κρατική τρομοκρατία και την δολοφονική ασυδοσία των κρατικών συμμοριών καταστολής.

Στις 07/10/2020 καλούμε στο Εφετείο Αθηνών με σκοπό την δημιουργία ενός μαζικού, μετωπικού, μαχητικού, δυναμικού, οργανωμένου αντιφασιστικού μπλοκ. Καλούμε και άλλες κινηματικές δυνάμεις, αγωνιστές και αγωνίστριες να πλαισιώσουν το κάλεσμα μας έχοντας την ταξική γνώση και συνείδηση πως η αστική δικαιοσύνη ανέκαθεν προστάτευε τους παρακρατικούς-φασίστες. Με βαθιά γνώση πως για να τελειώνουμε με τον φασισμό, πρέπει να τελειώνουμε με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Για να συγκροτηθεί μια μέρα αυθεντικής λαϊκής-αντιφασιστικής κινητοποίησης σωματείων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών καταλήψεων, οργανώσεων απέναντι στην φασιστική-παρακρατική παρουσία, με σαφή πολιτικό και οργανωτικό διαχωρισμό από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατικής πρώην κυβέρνησης χωρίς καμία νομιμοποίηση του κινηματικού τους ψαρέματος.

Για τους νεκρούς της τάξης μας από την φασιστική- παρακρατική δολοφονική βία, τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζατ Λουκμάν, και τους χιλιάδες εκτελεσμένους, βασανισμένους και φυλακισμένους του ελληνικού αντιφασιστικού κινήματος.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ/ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Εφετείο Αθήνας 07/10/2020, ώρα 09.00

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Συντρόφων/Συντροφισσών