Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Λάρισας (Κυρ 25/10, 15.00)

«Ηλίθιοι μπράβοι! Η τάξη σας είναι χτισμένη στην άμμο. Αύριο κιόλας η επανάσταση θα ανυψωθεί με μια βροντή και με σαλπίσματα θα ανακοινώσει στον τρόμο σας: Ήμουν, Είμαι, Θα είμαι!»

Ρόζα Λούξεμπουργκ

Στις 23 Σεπτέμβρη συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ., την επόμενη μέρα εισβάλουν στο σπίτι του δεύτερου όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικο του E.M. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η αστυνομία εντοπίζει σε αποθήκη στο Κουκάκι εκρηκτική ύλη και μερικές σφαίρες, ενώ κατά την έρευνα στο νόμιμα νοικιασμένο σπίτι των συντρόφων Μ.Τ. και Ε.Μ. εντοπίζονται δύο πιστόλια. Η “αντι”τρομοκρατική αντιλαμβανόμενη από νωρίς πως η υπόθεση δεν έχει περισσότερο αστυνομικό και δικαστικό ενδιαφέρον πέρα από αυτό που πραγματικά είναι, μία υπόθεση απλής οπλοκατοχής στην οποία δεν προκύπτει στοιχειοθετημένα διασύνδεση των συντρόφων με κάποια επαναστατική οργάνωση, επιστρατεύονται άμεσα οι εφεδρίες της κρατικής καταστολής.

Από την πρώτη στιγμή δια μέσω των παραδοσιακών “διαρροών” ενορχηστρώνεται ένα σχέδιο στιγνής παραπληροφόρησης. Η κατασταλτική επιχείρηση συνεχίζεται αυτή τη φορά με αιχμή του δόρατος τα ΜΜΕ σε ένα επιθετικό μπαράζ ψευδών ειδήσεων: με το “Συλλήψεις με άρωμα τρομοκρατίας” να εξελίσσεται μεταξύ διαδοχικών δελτίων ειδήσεων σε “Εξάρθρωση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών”, οι μερικές σφαίρες γίνονται “Πολεμικός οπλισμός έτοιμος για χρήση” ενώ το παραμύθι περί “έτοιμων βομβών” και δήθεν εντοπισμού καλάσνικοφ, ενισχύθηκε κι από την υποτιθέμενη εύρεση αυτούσιας προκήρυξης της επαναστατικής οργάνωσης ΟΛΑ στον υπολογιστή του συντρόφου (!!), σε αρχείο το οποίο εδώ και μισή δεκαετία βρίσκεται δημοσιευμένο στο διαδίκτυο και το οποίο λίγες μέρες μετά τις πρώτες “διαρροές” επιβεβαιώθηκε ως “λάθος” και από την ίδια την αντιτρομοκρατική.

Με αυτό το (εδώ και χρόνια δοκιμασμένο από ΜΜΕ, εισαγγελείς, “αντι”τρομοκρατική) τρομο-σόου να βάζει το λιθαράκι του, ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης εν τέλει προφυλακίζεται στις φυλακές Λάρισας (κατηγορούμενος μόνο για κατοχή εκρηκτικών) ενώ οι σύντροφοι Μ.Τ. και Ε.Μ. αφήνονται ελεύθεροι με πλημμεληματικές κατηγορίες. Κι αν τα κατηγορητήρια δεν κατάφεραν να αναβαθμιστούν, η τακτική αυτή συνεχίζεται με δημοσιεύματα περί δήθεν “δεξαμενών τρομοκρατών” που έρχονται να επιτελέσουν το προκάλυμμα που χρειάζεται η “αντι”τρομοκρατική για να επιδίδεται στις γνωστές πρακτικές της τρομοκράτησης, των προσαγωγών-απαγωγών, των στενών παρακολουθήσεων συντρόφων και συντροφισσών, των καμερών, των κοριών κοκ.

Η σημερινή συγκυρία μας βρίσκει μπροστά σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικές κρίσεις που φαίνεται να κλονίζει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Η υγειονομική κρίση απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες εμβάθυνσης της με τα ΑΕΠ, ακόμα και των παραδοσιακά ισχυρότερων οικονομιών, να βυθίζονται στην ύφεση και το χρέος. Την κρίση του καπιταλισμού και του αδιέξοδου και αντικοινωνικού τρόπου παραγωγής καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά, η εργατική τάξη, με εκτίναξη της ανεργίας, εξώσεις, με πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, απλήρωτη εργασία κοκ. Σ’ αυτή την Ελλάδα, λοιπόν, στην Ελλάδα που η άρχουσα τάξη και το κυβερνητικό επιτελείο εφαρμόζουν και προετοιμάζουν τα νέα βήματα της (σωτήριας για το σύστημα) εντατικοποίησης της εργασίας και της φτωχοποίησης της εργατικής τάξης και του λαού, τα μαγειρία του 12ου ΓΑΔΑ πιάσαν δουλειά.

Η συνταγή δεν είναι άλλη από την υλοποίηση ενός σχεδιασμού ευθείας επιθεσης στα κομμάτια της κοινωνίας που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην καπιταλιστική αδικία. Άλλωστε, τις συλλήψεις, την φυλάκιση του συντρόφου Π. Γεωργιάδη, τις παρακολουθήσεις με κάμερες και συσκευές γεωεντοπισμού, τις εισβολές σε σπίτια αναρχικών και κομμουνιστών, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τις δούμε αποκομμένα από τα υπόλοιπα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της οχύρωσης της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα.

Οι καπιταλιστές και το κράτος επιστρατεύουν κάθε μέσο επίθεσης που διαθέτουν ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες: τα δισεκατομμύρια σε προσλήψεις και εξοπλισμό στους μπάτσους, στον στρατό, στα ΜΜΕ, το νομοσχέδιο για την απαγόρευση διαδηλώσεων, οι εκκενώσεις καταλήψεων, η αναβάθμιση του τρομονόμου, η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, το φακέλωμα των σωματείων, η στοχοποίηση μαθητικών καταλήψεων αλλά και οι γκλοπιές και τα χημικά σε πορείες και συγκεντρώσεις όπως αυτές για την επίσκεψη Πομπέο, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης σε Τούρκους αγωνιστές, αλλά και σε εκείνες των μαθητών μπροστά στο υπουργείο παιδείας και των υγειονομικών στο υπ. Υγείας έρχονται να κάνουν ξεκάθαρο πως όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι θα βρει μπροστά του ωμή την βία της κρατικής καταστολής.

Η αστική τάξη οχυρώνεται γιατί γνωρίζει πως είναι υπεύθυνη για την ανεργία, την φτώχεια, τις αυξήσεις ενοικίων, το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, για την ίδια την κρίση. Η αστική τάξη οχυρώνεται γιατί γνωρίζει πως ο καπιταλισμός είναι αδύνατο να καλύψει για πάντα και για όλους βασικές ανάγκες διαβίωσης. Η αστική τάξη οχυρώνεται, γιατί όσο σπέρνει φτώχεια στα μετόπισθεν, φουντώνει νέες εντάσεις εκτός συνόρων για να τσιμπήσει, χέρι-χέρι με τους ιμπεριαλιστές, όσο μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από τα πιθανά ενεργειακά κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου. Η αστική τάξη οχυρώνεται, γιατί ξέρει πως οι εκμεταλλευόμενοι, οι πεινασμένοι, οι άνεργοι, οι άστεγοι δε θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμα φοβισμένοι, γιατί ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο σε πάρα πολλές χώρες της Αμερικής, με εξεγέρσεις να απλώνονται από τις Η.Π.Α. ως τη Χιλή.

Είναι πιο σαφές από ποτέ, λοιπόν, οτι η εποχή απαιτεί μοριακή δουλειά για να πάρουμε μικρές νίκες που θα μας βοηθήσουν να ανασάνουμε αλλά και την πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση που θα αρχίσει να βάζει στο τραπέζι το ζήτημα της μεγάλης νίκης του προλεταριάτου και της ανθρωπότητας. Είναι ζήτημα επιβίωσης η οικοδόμηση ενός κινήματος που θα υποστηρίξει και θα ενδυναμώσει τους νέους αγώνες και τις τοπικές αντιστάσεις που ξεπηδούν απέναντι στα αποτελέσματα της τρέχουσαν κρίσης και θα τους μετατρέψει σε πραγματική απειλή για το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα. Ένα κίνημα που σε αυτή την συγκυρία θα ξαναβάλει σε κίνηση, την προοπτική της προλεταριακής επανάστασης, που θα γεμίσει με όνειρα κι ελπίδα τους λαούς όλου του κόσμου.

Έχοντας στο πλευρό μας ακέραιους αγωνιστές σαν τον Πολύκαρπο που εδώ και περισσότερο από 2 δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης κάτι που πληρώνει με την τρίτη, κατ’ εντολή της κυβέρνησης και χωρίς στοιχεία, φυλάκισή του, με τις μικρές μας δυνάμεις και ως σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης οφείλουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας τα καθήκοντα που η ίδια εποχή μας βάζει. Από όποιο σημείο κι αν βρεθούμε ή μας φέρει η ζωή, μαζί και δίπλα με άλλους φτωχοδιαβόλους, εργαζόμενους, άνεργους. Από τους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια, από τα σχολεία και τις γειτονιές μέχρι τις φυλακές βαθαίνουμε και πλαταίνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, χτίζουμε τούβλο το τούβλο τη λαϊκή αυτοάμυνα, ατσαλώνουμε τη προλεταριακή συνείδηση και οργανώνουμε την ταξική αντεπίθεση.

“ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10 ΣΤΙΣ 15.00

τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και επιδεικνύοντας ταξική αλληλεγγύη και κοινωνική ενσυναίσθηση για την προστασία του συστήματος υγείας και των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)