Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΠΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτέμβρη, μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης ενώ λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο σύντροφος Μ.Τ. κάτω από το σπίτι του στα Πετράλωνα. Τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική εισβάλλει στο σπίτι του Μ.Τ. και μετά από έρευνα συλλαμβάνεται η συγκάτοικος του, συντρόφισσα Ε.Μ.

Ως αφετηρία της επιχείρησης συλλήψεων προσδιορίζεται -για ακόμα μια φορά- η προσχηματική ‘’αξιοποίηση πληροφοριών’’ γύρω από τους 2 πρώτους συντρόφους, οι οποίες υποτίθεται πως προήλθαν μέσω ενός ‘’ανώνυμου τηλεφωνήματος’’ στην αντιτρομοκρατική.

Η συγκεκριμένη τακτική λειτουργεί επιτηδευμένα ως ‘’γκρίζα ζώνη’’ εντός του αστικού νομικού οπλοστασίου, αφού οι (κατασκευασμένες) ‘’ανώνυμες πληροφορίες’’ έρχονται να υποκαταστήσουν τα τεκμήρια ενοχής, δίνοντας το ελεύθερο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να στήνουν -κατά το δοκούν και ελλείψει στοιχείων- παρακολουθήσεις, προσαγωγές, συλλήψεις και δικογραφίες κατά των αγωνιστών.

Αυτές οι περίφημες ‘’ανώνυμες πληροφορίες’’ αποκαλύφθηκαν αμέσως μετά τις συλλήψεις των 3 συντρόφων, αφού οι ‘’διαρροές’’ που ακολούθησαν στα ΜΜΕ έδωσαν σαφές στίγμα γύρω από την πηγή τους. Ήταν η ίδια η αντιτρομοκρατική αυτή που μπούκωνε τα βοθρολύματα της δημοσιογραφίας με ‘’ασφαλείς πληροφορίες’’ ώστε να αναπαράγουν ασύστολα ψεύδη και σενάρια, ταυτίζοντας προκαταβολικά τις συλλήψεις των συντρόφων με τη δράση της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, παρουσιάζοντας ‘’αδιάσειστα στοιχεία’’ που τους συσχέτιζαν με τις ενέργειες της και ‘’ανακαλύπτοντας’’ παραπάνω οπλισμό από αυτόν που πραγματικά υπήρχε στην αποθήκη στο Κουκάκι.

Και ενώ το υστερικό κρεσέντο των ΜΜΕ συνεχίζονταν ενάντια τόσο στο τεκμήριο της αθωότητας όσο και στην κοινή λογική, σε νομικό επίπεδο η ακριβοπληρωμένη ‘’ελίτ’’ της αντιτρομοκρατικής κινδύνευε με (αυτο)εξευτελισμό, αφού παρά τις υποσχέσεις που έδινε στους έμμισθους υπαλληλάκους της στα ΜΜΕ για βέβαιη εξάρθρωση της ΟΛΑ, βάσει των πραγματικών στοιχείων κάτι τέτοιο δεν πρόκυπτε από πουθενά. Γι’ αυτό και μπροστά στον κίνδυνο οι πολύκροτες συλλήψεις να αποδειχθούν ‘’φούσκα’’ και να πληγεί ανεπανόρθωτα το γόητρο της αντιτρομοκρατικής, έπρεπε εσπευσμένα να επιστρατευθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατασκευής ενόχων της αστυνομίας και να παρουσιάσουν μια ‘’κατεβασμένη’’ από το διαδίκτυο προκήρυξη της ΟΛΑ σαν πρωτότυπο αρχείο κειμένου που δήθεν καταδεικνύει τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη ως συντάκτη της.

Την ίδια στιγμή, στο ανεκδιήγητο κουβάρι που επιχείρησαν να συνθέσουν τα ΜΜΕ με υποβολέα την αντιτρομοκρατική προστέθηκε και η πολιτική συλλογικότητα Ταξική Αντεπίθεση, στην οποία ανήκουν οι 2 από τους 3 συλληφθέντες συντρόφους, με τους αστυνομικούς συντάκτες να την χαρακτηρίζουν ανοιχτά ως δεξαμενή τρομοκρατών(sic). Η συντονισμένη απόπειρα να παρουσιαστεί μια πολιτική συλλογικότητα ως ‘’επιχειρησιακό κέντρο’’ μιας ένοπλης οργάνωσης αλλά και εμπρηστικών επιθέσεων κατά γραφείων της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελεί ένα από τα συνήθη δημοσιογραφικά σενάρια της σειράς, αλλά μια δημόσια αποτύπωση των προθέσεων της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες εξυφαίνονται εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Οι επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και ‘’κοριών’’ παρακολούθησης στον πολιτικό χώρο της συλλογικότητας και στα οχήματα συντρόφων, ταυτόχρονα με τις παρακολουθήσεις-παρενοχλήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, οι οποίες συνεχίζονται με αποκορύφωμα την αρπαγή συντρόφισσας από την αντιτρομοκρατική έξω από το χώρο εργασίας της και την εισβολή στο σπίτι της για έρευνα, σκιαγραφούν την προσπάθεια τρομοκράτησης και αδρανοποίησης της συλλογικότητας Ταξική Αντεπίθεση ειδικά, αλλά και του κινήματος συνολικά. Γιατί οι -προς το παρόν- παράπλευρες μέθοδοι που εφαρμόζονται μέσω αναβαθμισμένων παρακολουθήσεων και δημοσιευμάτων, ενδεχομένως να λειτουργούν τροχιοδεικτικά για την μελλοντική απόπειρα ποινικοποίησης πολιτικών συλλογικοτήτων, βάσει των πολιτικών-συντροφικών σχέσεων που συγκροτούνται στο εσωτερικό τους.

Ο τρομοϋστερικός οχετός που ξεβράστηκε από τα ΜΜΕ καθ΄ υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής, η προφυλάκιση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και η καταφανής προχειρότητα με την οποία προστέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, δεν αφορούν ένα γεγονός διαχωρισμένο από την ευρύτερη συγκυρία, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της. Γιατί οι συλλήψεις των 3 συντρόφων εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τσακίσματος της αντίστασης και επιβολής όρων γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας κατά των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων. Γιατί το κατασταλτικό πογκρόμ που εξαπολύεται για να ξεριζώσει κάθε εστία αντίστασης, αποτελεί μονόδρομο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης του συστήματος όπως η σημερινή.

Μια άτυπη δικτατορία, ένα εμπόλεμο-στρατοκρατικό καθεστώς που κυβερνά με την απειλή της βίας και του πολέμου, αποτυπώνει το μοντέλο διαχείρισης της δομικής κρίσης του εγχώριου καπιταλισμού και της προετοιμασίας του απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας κοινωνικής εξέγερσης. Γι’ αυτό, και η επιβολή σιγής κοινωνικού νεκροταφείου μέσω απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, της εκκένωσης καταλήψεων και των κατασταλτικών επιθέσεων στο δημόσιο χώρο, τη νεολαία και σε όσους διεκδικούν (μαθητές, υγειονομικοί) αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την απόσπαση υποταγής στο νέο ασφυκτικό περιβάλλον που προετοιμάζουν. Στο περιβάλλον της γενικευμένης φτώχειας, ανασφάλειας και απελπισίας, ενάντια στο οποίο θα απαγορεύεται να σηκώνουμε κεφάλι.

Η εν εξελίξει διαδικασία σύνθλιψης της κοινωνίας από τη μέγγενη της βιοποριστικής / υγειονομικής επισφάλειας, από τη μία μέσω της ασύστολης βίας των εργοδοτών και των τραπεζιτών που θα την αναγκάζουν να δουλεύει για ψίχουλα την ίδια στιγμή που θα της παίρνουν τα σπίτια, και από την άλλη μέσω του προμελετημένου κρατικού εγκλήματος έκθεσης της στην πανδημία χωρίς καμία υγειονομική πρόληψη και προστασία, δημιουργεί συνθήκες βαρβαρότητας και ανοιχτού πολέμου εναντίον μας.

Σε αυτόν τον πόλεμο έχουμε ήδη πάρει θέση. Βρισκόμαστε με την πλευρά της αντίστασης, της εξέγερσης και της επαναστατικής ανατροπής. Και σε αυτή τη πλευρά συναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε με τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα είναι αιχμάλωτος ενός πολέμου που δεν εγκατέλειψε ποτέ. Του κοινωνικού-ταξικού πολέμου. Η υπεράσπιση του συντρόφου μας Πολύκαρπου Γεωργιάδη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια χειρονομία αλληλεγγύης. Είναι υπεράσπιση της αντίστασης απέναντι στη διάχυτη κρατική τρομοκρατία, είναι υπεράσπιση της αυτοάμυνας του κινήματος απέναντι στις στοχοποιήσεις, τις συλλήψεις και τα χαλκευμένα κατηγορητήρια, είναι τελικά υπεράσπιση του ίδιου του αγώνα.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία