Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

¡NO PASARAN!- Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία τιμής και μνήμης στον Παύλο Φύσσα

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

Στις 18/09/2013 η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου της. Εφτά χρόνια μετά, η Χ.Α. βρίσκεται πλέον εκτός βουλής και η πολύχρονη δίκη της οργάνωσης φτάνει στο τέλος της, με ορισμένη ημερομηνία απόφασης την 7η Οκτωβρίου. Η φαινομενική δυσκολία της Χ.Α. να επανεμφανιστεί στο δημόσιο πεδίο και στον δρόμο, ειδικά όσο εκκρεμεί η δίκη, και η απομάκρυνση της από τη βουλή δεν αποτελούν λόγο για εφησυχασμό. Ο αντιδραστικός εθνικιστικός πόλος που συγκροτήθηκε την προηγούμενη περίοδο, κυρίως γύρω από το μακεδονικό ζήτημα αλλά και γύρω από το ρατσιστικό μίσος εναντίων των μεταναστ(ρι)ών και των προσφύγων, εκφράζεται σήμερα είτε από τη νέα (ακρο)δεξιά διαχείριση είτε από άλλες φασιστικές γκρούπες.

Παράλληλα, η διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ξανά την αντικοινωνική και δολοφονική φύση του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον κόσμο της εργασίας, να διαλύσει το σύστημα υγείας, να εντείνει την κρατική καταστολή και τους αποκλεισμούς από τους βασικούς πόρους επιβίωσης για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Όπως πάντα, στο στόχαστρο της φασιστικής πολιτικής του ελληνικού κράτους βρέθηκαν και οι μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες, οι οποίοι/ες βρέθηκαν έγκλειστοι/ες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Όταν η πυρκαγιά στο κολαστήριο της Μόριας, άγνωστης ακόμη αιτίας αλλά ξεκάθαρο αποτέλεσμα της απάνθρωπης αντι-μεταναστευτικής πολιτικής, άφησε άστεγους τους 13.000 μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες που βρίσκονταν στιβαγμένοι σε αυτό, το ελληνικό κράτος επέλεξε να θέσει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, νομιμοποιώντας ένα ακόμη γύρο πογκρόμ εναντίον τους. Κάθε απάντηση και διεκδίκηση είτε από τους ίδιους είτε από τους/τις αλληλέγγυους/ες της Λέσβου καταστέλλεται βίαια από την αστυνομία, με την αγαστή συνεργασία των ντόπιων φασιστών. Για ακόμα μια φορά, γίνεται αντιληπτό πως οι φασίστες αναμένουν εκείνες τις στιγμές που το κράτος και το κεφάλαιο τους ανασύρουν ως δεκανίκι τους, ώστε να στραφούν εναντία στον κόσμο του αγώνα, στους εκμεταλλευόμενους και στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου.

Η πορεία μνήμης και φόρου τιμής στον δολοφονημένο αντιφασίστα Παύλο Φύσσα αποτελεί κάθε χρόνο ένα σημείο συνάντησης των αγωνιζόμενων, δίνοντας ξανά και ξανά την υπόσχεση πως δεν θα μείνει ούτε σπιθαμή γης για τους φασίστες. Αποτελεί ακόμα, ένα σημαντικό σημείο συσπείρωσης απέναντι στην κρατική θανατοπολιτική και καταστολή, ένα πεδίο όπου χιλιάδες άνθρωποι κάνουν σαφές πως δεν θα ξεχάσουμε κανένα νεκρό της τάξης μας. Βρισκόμαστε στον δρόμο όχι μόνο για τον Παύλο Φύσσα, αλλά και για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Σαχζάτ Λουκμάν, την Zackie Oh, τον Petrit Zifle, τον Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, τον Ebuka Mamasubek, την Ελένη Τοπαλούδη, τον Βασίλη Μάγγο, όλα τα θύματα της κρατικής, φασιστικής και πατριαρχικής βίας. 

Βρισκόμαστε στον δρόμο ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βαρβαρότητα, τις προσπάθειες απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τις εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων και καταλήψεων στέγασης προσφύγων, τα κλειστά σύνορα και την πολεμική προετοιμασία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα και τον θάνατο.

Τα αντιφασιστικά αναχώματα που έστησε ο κόσμος του αγώνα ενάντια στα πολλά πρόσωπα του φασισμού, μαζί με τις συνολικές αντιστάσεις ενάντια στην ανελέητη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, φέρουν τους σπόρους για τους αγώνες του αύριο.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 5μμ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

¡NO PASARAN!

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες