Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Όλοι και όλες στην αντικαπιταλιστική πορεία της ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9 στις 18.00 ΚΑΜΑΡΑ Όλοι και όλες στον αγώνα

Η μετάθεση της ημερομηνίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο “πολιτικο-οικονομικό φόρουμ” στη Θεσσαλονίκη, μας οδηγεί να μεταφέρουμε και εμείς την ημερομηνία του καλέσματός μας, μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην Καμάρα.

Μπορεί η ΔΕΘ φέτος να μην έχει συναυλίες λόγω της πανδημίας, αλλά πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι θα συναντηθούν για να συντονίσουν έναν νέο κύκλο επίθεσης στους μισθούς και στις ζωές μας. Η δυσαναλογία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους με τους δεύτερους να μοιράζονται 500 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που στις πρώτες θα δοθούν μέσω άμεσων ή έμμεσων χρηματοδοτήσεων και φοροαπαλλαγών πολλά δισεκατομμύρια είναι ενδεικτική. Όπως ενδεικτικό είναι το πετσόκομμα των αναδρομικών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, κάτι που ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε εξαιτίας των εξόδων για τα “εθνικά θέματα”.

Την ίδια στιγμή που και επίσημα το χρέος ξεπέρασε το 200% του ΑΕΠ, που η ανεργία εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα, που η φτώχεια μεγαλώνει και που ετοιμάζονται εξώσεις και νέοι γύροι πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Την ίδια στιγμή που η αστική τάξη – με αφορμή την πανδημία- απολύει και ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικά τους εργαζόμενους ενώ ετοιμάζει απλήρωτες υπερωρίες για όσους νοσήσουν και τεθούν σε καραντίνα (!), που οι φωτιές έρχονται να επαληθεύσουν τις προβλέψεις του ίδιου του πρωθυπουργού και που ο φυσικός κόσμος λεηλατείται χωρίς προηγούμενο. Την ίδια στιγμή που οι ανταγωνισμοί στη ΝΑ Μεσόγειο γίνονται για τα συμφέροντα μιας χούφτας ντόπιων και ξένων καπιταλιστών και για να δικαιολογήσουν δεκάδες δισεκατομμύρια για οπλικά συστήματα, η πρωτόγνωρη σε βάθος και έκταση καπιταλιστική κρίση παίρνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Μία σειρά εγκληματικών επιλογών όπως το άνοιγμα των συνόρων για τουρίστες χωρίς κανέναν έλεγχο και η απόκρυψη κρουσμάτων τόσο από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (που έχουν προβεί μέχρι και σε απολύσεις εργαζομένων που δεν δέχτηκαν να αποκρύψουν την αλήθεια) όσο και από το ίδιο το κράτος έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους αριθμούς νοσούντων από τον Covid-19. Αυτές τις επιλογές και τα αποτελέσματα τους, έρχονται να διαδεχτούν ακόμη χειρότερες.

Το άνοιγμα των σχολείων με αυξημένο αριθμό μαθητών (ως 27 άτομα ανά τάξη) την ίδια στιγμή που θα ζητείται από τα νήπια να φορούν μάσκες μέσα στο σχολείο για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να δώσει άλλες άδειες ειδικού σκοπού αλλά και για να συνεχίσει η απρόσκοπτη κερδοφορία ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Η – ακόμα και τώρα- άρνηση για προσλήψεις και νέες δομές για υγεία-παιδεία, οι ελάχιστοι έλεγχοι, τα πάρτυ με τις κόκες από τα πλουσιόπαιδα. Η Εκκλησία που διασπείρει τον ιό μέσω των λειτουργιών της σε ευπαθείς ομάδες, η πέρα από κάθε λογική αδιαφορία για τον μαζικό εγκλεισμό κρατούμενων και μεταναστών στα κέντρα κράτησης -όσων δηλαδή δεν έχουν πνίξει ή επαναπροωθήσει βίαια η Frontex, το Λιμενικό, ο στρατός -, η έλειψη λεοφωρείων που στοιβάζονται οι φτωχοί ο ένας πάνω στον άλλον, μας δείχνουν πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά:

Οι όροι ζωής μας επιδεινώνονται ραγδαία. Ταυτόχρονα σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής, η αστική τάξη που κρατάει το τιμόνι αυτής της κοινωνίας, δεν νοιάζεται και για αυτό δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ούτε για τα στοιχειώδη, για την επιβίωσή μας, για τις ίδιες μας τις ζωές. Είναι παράσιτα, καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε, μόνο τους κίνητρο είναι το κέρδος κι εμείς απλά, αναγκαίο κακό για να το καταφέρουν. Εχθροί της ίδιας της κοινωνίας και της κοινωνικότητας, είναι ανίκανοι να οργανώσουν κάτι πέρα από τη διαδικασία του πλουτισμού τους, κάτι που μάλιστα κάνουν με έναν τρόπο που αναπόδραστα γεννά τη μία κρίση μετά την άλλη, τα σπασμένα των οποίων καλούμαστε να πληρώσουμε κάθε φορά εμείς.

Μόνο ένα ερώτημα έχει μείνει να απαντήσουμε, ξεκινώντας από την απαγορευμένη διαδήλωση της 12ης Σεπτέμβρη. Το αν η πολυεθνική εργατική τάξη, πριν η φτώχεια, η καταστολή, οι πόλεμοι οξυνθούν, ξαναβγεί στο προσκήνιο για να ζητήσει τη ρεβάνς, αν θέλει και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, να οργανωθεί και μαζί της να οργανώσει εκ νέου όλη την κοινωνία, οριζόντια, κομμουνιστικά, αταξικά και ακρατικά. Εμείς επιμένουμε και λέμε πως ο γίγαντας δε θα κοιμάται για πάντα και καμιά φορά αρκεί και ένα μικρό κλαδάκι να σπάσει για να τον ξυπνήσει…

Καλούμε όσους και όσες πλαισιώσουν το κάλεσμα, κόντρα σε κάθε λογική ατομικής ευθύνης που έρχεται να καλύψει την κρατική ανυπαρξία, ως σάρκα από τη σάρκα της Τάξης να νοιαστούν για αυτή αλλά και για τις ευπαθείς ομάδες, να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να φέρουν αν έχουν τη δική τους μάσκα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβουμε να έχουμε εμείς έναν – ελπίζουμε επαρκή – αριθμό για να μοιράσουμε στον κόσμο.

Τη στιγμή που οι αστοί χρησιμοποιούν την πανδημία τόσο οικονομικά όσο και κατασταλτικά, εμείς λέμε πως καθήκον του κινήματος είναι η επαναφορά στο δρόμο για να σαρώσουμε με μαζικότητα και αποφασιστικότητα τα πρόσφατα νομοσχέδια κάτι που όμως οφείλει να γίνει με όρους φροντίδας για τους πιο αδύναμους, κοινωνικής ενσυναίσθησης αλλά και ταξικής αλληλεγγύης.

Όλοι και όλες στην αντικαπιταλιστική πορεία της ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9 στις 18.00 ΚΑΜΑΡΑ
Όλοι και όλες στον αγώνα

ΥΓ. Προφανώς και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προσαρμόσουμε -ενημερώνοντας άμεσα- και ανάλογα το καλεσμά μας, κάτι που δεν μας αρέσει αλλά αποτελεί αναγκαίο κακό.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)