Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Φτώχεια, εξαθλίωση και μιλιταρισμός..

Φτώχεια, εξαθλίωση και μιλιταρισμός...

«Όποιος μιλάει για νέο μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός χωρίς καμία ντροπή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη. Θέλοντας να κρατήσει όλη τη δόξα της επιβολής των νέων μέτρων ταχείας και βαθύτερης φτωχοποίησης της εργατικής τάξης, δήλωσε περιχαρής πως ο νέος δανεισμός της Ελλάδας θα συνοδεύεται από μέτρα που η επιτροπή Πισσαρίδη μόνη της πρότεινε – και που βέβαια ταυτίζονται απόλυτα με τις οδηγίες της Ε.Ε.-.

Πιο συγκεκριμένα αφού ανακοίνωσε την επικείμενη πρόσληψη 15.000 στρατιωτικών, τη θέλησή του για επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας στα 18 αλλά και την εξωφρενική για την εποχή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για αγορά αεροπλάνων, τορπιλών, πυρομαχικών από τη Γαλλία και φρεγατών πιθανώς από τη Γερμανία, φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο το ποιοι θα είναι τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης για άλλη μια φορά. Η πλήρης απελευθέρωση των ιδιωτικοποιήσεων (με την ΕΛΒΟ να πηγαίνει στα χέρια της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας), οι φοροελαφρύνσεις, τα πακέτα στήριξης στον “επιχειρηματικό κόσμο” αποτελούν τον ένα πυλώνα της πολιτικής του ελληνικού κράτους.

Ταυτόχρονα και εν αναμονή της νέας επίθεσης στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και με το πάγωμα ή και τη μείωση του κατώτατου μισθού, με μία σειρά αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών μέτρων να έχουν ήδη εφαρμοστεί όπως πρόσφατα το μειωμένο δώρο Χριστουγέννων για φέτος για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αντιλαμβανόμαστε πως το καλάθι με τα δώρα για το κεφάλαιο ήταν τελικά πιο μεγάλο από ότι φανταζόμασταν:

-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών (για υγεία και ΟΑΕΔ) δύο ποσοστιαίων μονάδων για τους εργοδότες και μίας για τους εργαζομένους. Ένας εργαζόμενος των 1000 ευρώ θα κερδίσει 150 ευρώ το χρόνο, ενώ η αντίστοιχη ελάφρυνση του εργοδότη θα είναι 300 ευρώ.

-Πλήρης κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών μέσω νέων προγραμμάτων για ανέργους.

-Επέκταση του Προγράμματος Συνεργασία και μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας.

-Κουτσουρεμένα αναδρομικά, ελάχιστα μπροστά σε αυτά που οι συνταξιούχοι δικαιούνται βάσει της πρόσφατης απόφασης του ΣΤΕ.

-Ενώ για το τέλος έχουμε και ένα νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο θα προβλέπει μέσα σε άλλα: πλήρη απελευθέρωση της υπερωριακής απασχόλησης, ηλεκτρονικό απουσιολόγιο και κάρτα εργασίας, την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία κάτι που θα αφορά και την απεργία, νέες ευέλικτες μορφές απασχόλησης ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Μετά από όλα αυτά και με άλλα τόσα που θα δούμε το επόμενο διάστημα δεν είναι γραφικό να το ξαναπούμε και να συνεχίσουμε να το λέμε αλλά κυρίως να αρχίσουμε να το κάνουμε:

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!