Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το δεύτερο τρίμηνο του 2020 το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1%, και κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορίας της.

Ταυτόχρονα, η απειλή της φτώχειας για 1 στους 6 πολίτες της ΕΕ (86 εκατομμύρια άνθρωποι) που κατέγραψε η Eurostat για το 2018, σημαίνει πως θα πολλαπλασιαστεί με τα δεδομένα που καταγράφονται σήμερα, αφού για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η ύφεση που χτυπάει τα κεντρικά ευρωπαϊκά κράτη φτάνει σε ποσοστά ρεκόρ.

– Γερμανία 10,1% (η μεγαλύτερη ύφεση από το 1970)
– Γαλλία 13,8%
– Ισπανία 18,5%
– Ιταλία 12,4%,
– Αυστρία 10,7%
– Βέλγιο 12,2%

Με αυτά τα δεδομένα η εγχώρια (εικονική) πραγματικότητα των κυβερνητικών success story περί ”οικονομικής σταθερότητας” και ”ελεγχόμενης ύφεσης”, αλλά και των ασύστολων ψεμάτων ότι η Ελλάδα θα πληγεί λιγότερο σε σχέση με άλλα κράτη της ΕΕ, θα καταρρεύσει πολύ σύντομα.

Με την τουριστική σεζόν -καρδία της εγχώριας οικονομίας- χαμένη και τα έσοδα του προϋπολογισμού καταβαραθρωμένα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποκαλύψει το πραγματικό ποσοστό-βόμβα της ύφεσης, το οποίο και θα ανοίξει τον δρόμο για δημοσιονομικά μέτρα ισοπεδώνοντας ότι επέμεινε όρθιο από την τελευταία μνημονιακή δεκαετία.