Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Παρεμβάσεις από την Ταξική Αντεπίθεση Θεσ/νίκης: Για τους “δικούς μας” που δε γυρίζουν σπίτι μετά το μεροκάματο…

Για τους “δικούς μας” που δε γυρίζουν σπίτι μετά το μεροκάματο…

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας από την Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης, ένα πανό για να θυμίζει τι έγινε εχθές, δυο ματσάκια κόκκινα λουλούδια, και κείμενα σε περαστικούς και εργαζόμενους της γειτονιάς καθώς το εργοτάξιο σήμερα ήταν κλειστό για τη μνήμη ενός δικού μας ανθρώπου, που εχθές πέφτοντας από ύψος 3 μέτρων σκοτώθηκε.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε με αναφορά και στο θάνατο ενός μετανάστη εργάτη την ίδια μέρα στη Ζάκυνθο:

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Στο σπίτι πιθανώς κάποια παιδιά θα τους περίμεναν για να παίξουν, για να πάνε μια βόλτα, για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Στο κομοδίνο θα υπήρχαν κάποιοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΗ, πιθανώς κάποιο κατασχετήριο, ένα χαρτί με τα σημειωμένα τηλέφωνα κάποιας εισπρακτικής για να μην σηκώσει πάλι κάποιος το ακουστικό. Ίσως στον τοίχο του ενός να υπήρχε μία μεγάλη φωτογραφία των δικών του που άφησε πίσω ή μια αφίσα με τον τόπο του που εγκατέλειψε για να μπορέσει να επιβιώσει, αυτός και οι δικοί του. Μια τηλεόραση αναμμένη που θα μιλούσε για την ανάπτυξη που έρχεται, για τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, για την πλάτη που πρέπει να βάλουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες για το έθνος. Τον έναν μπορεί να τον λέγαν Μοχάμεντ και τον άλλο Μάρκο, όμως καμία σημασία δεν έχει το όνομά τους.

Ήταν απλά δύο μηχανές παραγωγής κέρδους, δύο εργάτες, που εχθές Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη, ένας στη Ζάκυνθο κι ένας στη Θεσσαλονίκη, ο ένας σε ηλεκτρολογικές εργασίες και ο άλλος δουλεύοντας στο σταθμό του Μετρό της Αγ. Σοφίας, δολοφονήθηκαν εν ώρα δουλειάς, στο όνομα της εντατικοποιημένης εργασίας και των πλημμελών μέτρων προστασίας που προϋποθέτει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

2 δικοί μας άνθρωποι εχθές δε γύρισαν σπίτια τους.

Πόσοι ακόμα ως τώρα; Πόσοι ακόμα από δω και πέρα;

Ας το πάρουμε χαμπάρι: Η εκδίκησή για τους νεκρούς μας, θα έρθει μόνο μέσα από την οργάνωση των ζωντανών.

Το αίμα των εργαζομένων, το αίμα των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το αίμα μεταναστών στη Μόρια, των πνιγμένων στο Αιγαίο, των δολοφονημένων στις φυλακές και στα αστυνομικά τμήματα, βάφει τις σημαίες που θα σηκώσουμε το ερχόμενο Σάββατο στην συγκέντρωση της Καμάρας, βάφει τις σημαίες που θα σηκώνουμε μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του Σαββάτου, ενάντια στα νέα μέτρα καταστολής και φτωχοποίησης της τάξης μας, 18.00 Καμάρα

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)
επικοινωνία: tathess@riseup.net
facebook: Έφοδος στον Ουρανό

ΥΓ. Και η χθεσινή παρέμβαση σε αερογέφυρες στον περιφερειακό και στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου-Καλοχωρίου ενόψει της πορείας του Σαββάτου: https://athens.indymedia.org/post/1607027/