Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

7 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προκατόχων της, δεν δίνει δεκάρα για το σύστημα υγείας, ενώ την ίδια στιγμή δίνει γη και ύδωρ στη ντόπια ολιγαρχία. Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με το πιο ωμό τρόπο τις χρόνιες ανεπάρκειες του συστήματος υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό, η κυβέρνηση έτρεξε να δώσει 11.000.000 € στους καναλάρχες για διαφημιστικές καμπάνιες, 30.000.000 € στους μεγαλεμπόρους της υγείας, 180.000.000 € στους μεγαλοϊδιοκτήτες των κέντρων κατάρτισης. Αντί να υπάρξει άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, όλο το απαιτούμενο προσωπικό και τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει την παρασιτική ολιγαρχία αυτού του τόπου, η οποία υποκριτικά θυμήθηκε τη «φιλανθρωπία», ενώ όλα αυτά χρόνια αυξάνει τα πλούτη της, καταληστεύοντας τα λαϊκά στρώματα.

Γιατί σύσσωμος ο αστικός πολιτικός κόσμος γνωρίζει ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος για την διάλυση του συστήματος υγείας, καθώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν το σύστημα υγείας, δίνοντας λεφτά για το ληστρικό χρέος και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Για το λόγο αυτό, με την αγαστή συνεργασία των μέσων μαζικής εξαπάτησης επενδύουν στην ατομική ευθύνη, προσπαθώντας να πείσουν την κοινωνία ότι εκείνη θα είναι υπεύθυνη σε περίπτωση μίας υγειονομικής καταστροφής. Γιατί με αφορμή την πανδημία επιχειρούν να δικαιολογήσουν τον στρατό στους δρόμους, ενισχύουν τις κατασταλτικές δυνάμεις, περιστέλλουν δημοκρατικά δικαιώματα.
Διότι, όταν σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης μιλάνε για «ασύμμετρη απειλή» και «αόρατο εχθρό», στην πραγματικότητα στοχεύουν τον εργαζόμενο λαό και τη μαχόμενη νεολαία, που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του συστήματος. Γιατί όσο κι αν είναι αναγκαία τα ατομικά μέσα προστασίας πολύ περισσότερο αναγκαίο είναι ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους το κράτος και οι καπιταλιστές, που μετέτρεψαν την υγεία, ένα αναγκαίο κοινωνικό αγαθό για τον άνθρωπο σε εμπόρευμα, θυσιάζοντας το στην αγοραία λογική του ιού του κέρδους.

Ποιοι είναι, όμως αυτοί οι οποίοι στέκονται στην πρώτη την γραμμή, για να σωθεί ο λαός; Είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι της δημόσιας υγείας, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με ανεπαρκή μέσα, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έτσι ώστε να μπορέσει το υποστελεχωμένο σύστημα υγείας ν΄ αντιμετωπίσει την πανδημία. Είναι αυτοί, που οι πολιτικές των μνημονίων, της ευρωσυμμορίας, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου τους έστελναν στην ανεργία και στη μετανάστευση. Είναι αυτοί, που στηρίζουν το σύστημα υγείας, το οποίο όλες οι κυβερνήσεις και το αστικό πολιτικό προσωπικό οδηγούσαν στην ιδιωτικοποίηση, ικανοποιώντας τις ορέξεις των αρπακτικών του κεφαλαίου.

Γιατί, ενώ οι εργαζόμενοι της υγείας σώζουν τον λαό, η ολιγαρχία ήδη ετοιμάζεται να τσακίσει μια γα πάντα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Γιατί, ενώ οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο αυτής της κοινωνίας, η ολιγαρχία ετοιμάζεται με νέα μνημόνια να ξεζουμίσει τον εργαζόμενο λαό σε αυτές τις στιγμές της βαθιάς κρίσης και σήψης του συστήματος. Γιατί, ενώ η εργοδοτική αυθαιρεσία και η κρατική τρομοκρατία εντείνονται με απολύσεις, μειώσεις μισθών, επιδόματα-ψίχουλα, χτύπημα συνδικαλιστικών ελευθεριών, είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπαίνουν στην πρώτη την γραμμή στα εργοστάσια, στα super markets και θυσιάζονται για τη σωτηρία της κοινωνίας από την πανδημία. Γιατί σε αυτές τις στιγμές της υγειονομικής καταστροφής και της κοινωνικής λεηλασίας όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι αποδεικνύουν ότι είναι οι μόνοι, οι οποίοι μπορούν να δείξουν το δρόμο για τη σωτηρία του λαού και την κοινωνική απελευθέρωση.

Γι αυτό στηρίζουμε το κάλεσμα της 7ης Απριλίου για Πανελλαδική Ημέρα δράσης για την Υγεία, απαιτώντας:
· Άμεση στελέχωση του συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού.
· Άνοιγμα όλων των κλινικών ΜΕΘ και ΜΑΘ και προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού (αναπνευστήρες κλπ)
· ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας για το προσωπικό των νοσοκομείων και τους ασθενείς (μάσκες, αντισηπτικά κτλ)
· Άμεση επίταξη χωρίς αποζημίωση όλων των δομών και του προσωπικού της ιδιωτικής υγείας, για να σωθεί η κοινωνία.
· Μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο και αποτελεσματικό εντοπισμό των κρουσμάτων, δωρεάν περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις και χορήγηση των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (αντισηπτικά, μάσκες κτλ) για όλο τον λαό.
· Άμεση και ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, τους φτωχούς, τους ανέργους, τους άστεγους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους φυλακισμένους.
· Να μην μπουν σε καραντίνα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η συνδικαλιστικά δράση, οι δημοκρατικές κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού.
Σε καραντίνα να μπει η εργοδοτική αυθαιρεσία και η κρατική αναλγησία.
· Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση. Να πληρώσουν το κράτος και οι καπιταλιστές.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
Η αλληλεγγύη δεν θα μπει σε καραντίνα! Παραμένουμε ενεργοί, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής υπευθυνότητας! Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Υ.Γ. Δευτέρα 6 Απρίλη και κάθε Δευτέρα από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 στα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης στα Εξάρχεια (Αραχώβης 42) μαζεύουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης: λάδι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, τοματοπολτούς, φακές, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα μακράς διάρκειας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, θα υπάρχει κουτί για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.