Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων: ανοιχτή παρέμβαση – αφισοκόλληση, Τρίτη 1/10/2019, Πολυτεχνείο, 17:30

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την ψήφιση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νέου “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τη βίαιη απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών και τις επιθέσεις σε χώρους του κινήματος, στοχεύει τους αγωνιστές, τον κόσμο της εργασίας, τους φτωχούς και απόκληρους, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Το κράτος αφού προώθησε τα τελευταία χρόνια το νερκεμπόριο και εξέθρεψε μια ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα στη γειτονιά των Εξαρχείων, συντηρεί και αξιοποιεί σήμερα αυτήν την συνθήκη ως πρόσχημα για την καθημερινή αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου. Την ίδια στιγμή στοχοποιεί τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή και επιτίθεται στις δομές του αγώνα.

Επιχειρεί έτσι, την άντληση κοινωνικής νομιμοποίησης για τη συντριπτική αστυνομική επέμβαση στα Εξάρχεια και το τσάκισμα του κόσμου της αυτοοργάνωσης, με στόχο τον ολοκληρωτικό έλεγχο του κέντρου της πόλης, την ιδεολογική και “αναπτυξιακή” επέλαση του στην περιοχή και την απρόσκοπτη μετατροπή της σε ζώνη υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Σεπτέμβρης 2019